Голяма нелепица е полицията да рови за хапчета, каза д-р

...
Голяма нелепица е полицията да рови за хапчета, каза д-р
Коментари Харесай

Лекар за извращенията в закона: Правим болните престъпници и пълним затворите с наркомани

Голяма нелепост е полицията да рови за хапчета, сподели доктор Станимир Хасърджиев, разяснявайки ареста на момиче с епилепсия

Най-фрапиращият случай, за който цялото ни общество си затваря очите или може би не схваща, е фактът, че всеки подвластен човек по света се третира като болен, а в България ние не им оказваме помощ. Вместо да ги лекуваме, ги пращаме по пандизите. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия създателят на Националната пациентска организация доктор Станимир Хасърджиев.

Той влезе в студиото, с цел да разяснява за какво момиче с епилепсия бе задържано от служители на реда в София за владеене на наркотични субстанции. По думите на фамилията му то е носило в себе си животоспасяващо лекарство, което обаче не е позволено за продажба в България.

„ Тук болните ги вършим нарушители и пълним пандизите с младежи вместо да ги лекуваме. В същото време другите заболели хора ги арестуваме зрелищно на улицата. Това е сбъркан модел, който го няма на никое място другаде по Европа. Той води до тези извращения. Полицията рови за хапчета – това е нелепост “, съобщи доктор Хасърджиев. 

Първоизточникът на този проблем е Законът за наркотичните субстанции, изясни той.

Адвокатът по здравно право доктор Мария Петрова пък сподели пред Нова телевизия, че никой не е задължен да изяснява за здравословното си положение или да носи със себе си свои медицински документи. 

„ Това, че лекарството не е позволено за продажба в България, надалеч не значи, че то е неразрешено за приложимост, или попада в някакъв лист със неразрешени или наркотични субстанции ”, изясни тя.

Д-р Хасърджиев добави, че въпросното лекарство се популяризира напълно легално в границите на Европейски Съюз.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР