Голяма група от най-богатите американци призова да се налагат по-високи

...
Голяма група от най-богатите американци призова да се налагат по-високи
Коментари Харесай

Сорос и куп милиардери поискаха по-високи данъци за богатите в САЩ

Голяма група от най-богатите американци прикани да се постановат по-високи налози на хората с доста пари. Богаташите се подписаха под апел към кандидат-президентите на Съединени американски щати за идните избори през 2020 година, оповестява БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.
Сред последователите на по-високи налози за богаташите са милиардерът Джордж Сорос, мултимилионерът и съосновател на Фейсбук Крис Хюз, както и наследници на благосъстоянието на Disney и притежателите на веригата първокласни хотели Hyatt.
" Висок налог върху благосъстоянието може да помогне за битката с климатичните промени, да укрепи стопанската система, да усъвършенства резултатите от опазването на здравето, да сътвори повече благоприятни условия за реализация и да разшири демократичните ни свободи ", написа в декларацията на богаташите.
Милионерите и милиардерите припомниха изявлението на един от най-богатите хора в света, Уорън Бъфет, който беше пресметнал, че секретарката му заплаща по-високи налози от него.
Декларацията наподобява политически ход в поддръжка на тези от претендентите за номинацията на Демократическата партия, които пазят увеличение на налозите за богатите - като Пийт Бутиджег и Бето О`Рурк.
Но богаташите споделят, че и измежду републиканците има последователи на по-високите налози за заможните хора, тъй като " някои въпроси са толкоз значими за Америка, че не може да са концепция единствено на един или двама претенденти ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР