Голяма група от най-богатите американци призова да се налагат по-високи

Голяма група от най-богатите американци призова да се налагат по-високи ...

Сорос и куп милиардери поискаха по-високи данъци за богатите в САЩ.

Голяма група от най-богатите американци призова да се налагат по-високи данъци на хората с много пари. Богаташите се подписаха под призив към кандидат-президентите на САЩ за предстоящите избори през 2020 година, съобщава БГНЕС, цитирайки АФП.
Сред привържениците на по-високи данъци за богаташите са милиардерът Джордж Сорос, мултимилионерът и съосновател на Facebook Крис Хюз, както и наследници на богатството на Disney и собствениците на веригата луксозни хотели Hyatt.
"Висок данък върху богатството може да помогне за борбата с климатичните промени, да подсили икономиката, да подобри резултатите от здравеопазването, да създаде повече възможности за реализация и да разшири демократичните ни свободи", пише в декларацията на богаташите.
Милионерите и милиардерите припомниха изказването на един от най-богатите хора в света, Уорън Бъфет, който беше изчислил, че секретарката му плаща по-високи данъци от него.
Декларацията изглежда политически ход в подкрепа на тези от кандидатите за номинацията на Демократическата партия, които защитават увеличаване на данъците за богатите - като Пийт Бутиджег и Бето О`Рурк.
Но богаташите казват, че и сред републиканците има привърженици на по-високите данъци за заможните хора, защото "някои въпроси са толкова важни за Америка, че не може да са идея само на един или двама кандидати".

Източник: actualno.com