Голяма група граждани обгради входа на бразилското посолство в София

...
Голяма група граждани обгради входа на бразилското посолство в София
Коментари Харесай

„Фора Болсонаро!” и в София заради пожарите в Амазония

Голяма група жители обкръжи входа на бразилското посолство в София в символ на митинг против политиката на южноамериканската страна на фона на унищожителните пожари в Амазония.
Докато политиците спорят, Амазония изгаря (СНИМКИ) Някои считат, че "белите дробове на Земята " се разчистват съзнателно, президентът на страната обаче назовава "колонизатори " западните водачи, които разясняват протичащото се
Демонстрантите желаеха оставката на президента Жаир Болсонаро, който неведнъж е призовавал за „ усвояване” на тропическите масиви и който през днешния ден разяснява, че може еколозите да са запалили горските пожари за да го компрометират.
Снимка: bTV
„ Фора Болсонаро! („ Болсонаро вън” на португалски-б.р.)”, скандираха младите участници в митинга, които носеха и плакати и обгорени трупчета.
Снимка: bTV
Според тях протичащото се в Бразилия е неуместно, защото без своите „ бели дробове” планетата ни е обречена. Унищожената от огъня и нерегламентираната сеч повърхност към този момент се равнява на целия Балкански полуостров, означи пред bTV жител.
Снимка: bTV
Двама от стачкуващите бяха поканени на среща с бразилския дипломат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР