Голяма грешка на вратаря Унай Симон попречи на Атлетик Билбао

...
Голяма грешка на вратаря Унай Симон попречи на Атлетик Билбао
Коментари Харесай

Автогол от нищото лиши Атлетик от победа

Голяма неточност на вратаря Унай Симон попречи на Атлетик Билбао да надвие Валядолид в семейството си от 9-ия кръг на Ла Лига. Срещата приключи 1:1, откакто в 72-ата минута младият пазач изпусна безобидна топка върху тялото на съотборника си Иниго Мартинес, след което тя влетя в мрежата му. Преди това Иняки Уилямс беше осъществил за “лъвовете” в 33-ата минута. Ситуацията със Симон е нелепа, имайки поради, че през първата част той избави 100-процентово състояние.

За Атлетик това е четвърти следващ дуел без победа, поради което отборът стартира да се свлича в класирането и към този момент е отвън топ 6. Валядолид пък е 12-и.

В 16-ата минута Симон заслужи аплодисментите на локалните почитатели на “Сан Мамес”, откакто избави удара на излезлия очи в очи с него Енес Юнал. Турският нападател се беше възползвал от неточност на Йерай Алварес.

Unai Simón

0-0 I #AthleticRealValladolid #AthleticClub pic.twitter.com/r2BNx6bTlX
— Athletic Club (@AthleticClub) October 20, 2019
Билбао не предложи нищо особено като игра, само че в 33-ата минута самостоятелната класа на Иняки Уилямс даде преднина на баските. Тогава тъмнокожият състезател съвсем прегази двама футболисти на противника и задмина вратаря, след което със забележително самообладание изстреля кълбото в мрежата.

Great goal by Iñaki Williams! Race, dribbling and definition to score for Athletic!

1-0 I #AthleticRealValladolid #AthleticClub pic.twitter.com/hgEWBQkNBs
— Athletic Club (@Athletic_en) October 20, 2019
Атлетик контролираше играта, само че пристигна тази 72-а минута, в която Симон сбърка и Валядолид изравни.

Натискът на домакините докара единствено до едно рисково състояние в 88-ата минута след удар на Икер Муниаин, само че Жорди Масип съумя да избие.

В идващия кръг баските ще гостуват на Атлетико Мадрид, а Валядолид ще одобри Ейбар.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 9 кръг, неделя 20 октомври  Атлетик Билбао 1:1краен резулат  Реал Валядолид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР