Голяма част от столичните квартали остават без топла вода от

...
Голяма част от столичните квартали остават без топла вода от
Коментари Харесай

По-голямата част от столицата остава без топла вода

Голяма част от столичните квартали остават без топла вода от 8,88 ч тази заран до същия час във вторник.

Причината за това е прекратяване на подаването на природен газ към Топлоелектрическа централа " София ", ОЦ " Земляне " и ОЦ " Люлин " и надлежно подаването на топлинна сила към потребителите, захранвани от посочените централи.

Спирането на топлата вода е по отношение на нуждата от осъществяване на наложителен ремонт от държавния систематичен оператор " Булгартрансгаз " ЕАД на сектор от газопреносната мрежа.

От " Топлофикация София " акцентират, че ремонтните действия са неотложни и се правят във връзка подготовката и обезпечаването на оптималната степен на надеждност на националната газопреносна мрежа за есенно-зимния сезон.

Единствено Топлоелектрическа централа " София-Изток " ще работи без спиране.

Същевременно, от " Топлофикация София” ЕАД стартират поетапното общо стартиране на отоплението в столицата до края на седмицата. Подаването на топлинна сила ще стартира от клиентите, захранвани от Топлоелектрическа централа " Изток ", а по-късно към всички битови и икономически клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали, след приключването на неотложния ремонт.

Преди стартирането на отоплението е значимо клиентите да приключат всички поправки по вътрешните съоръжения и да ги запълнят, в случай че са източени. Отоплението няма да бъде включено в постройките, в които вътрешната отоплителна апаратура не е запълнена.

От " Топлофикация " припомнят на клиентите да отворят на оптималната степен вентилите на радиаторите, с цел да се избегне в допълнение обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се ревизират и екраните на електронните уреди за дялово систематизиране, инсталирани върху радиаторите. В случай на неправда, клиентите би трябвало да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Допълнителна информация клиентите могат да получат посредством позвъняване в прът центъра на телефон 0 700 11 111, както и посредством останалите информационни канали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР