Голяма част от снега, който се очакваше, падна в Средния

...
Голяма част от снега, който се очакваше, падна в Средния
Коментари Харесай

Невиждан арктически студ в САЩ

Голяма част от снега, който се очакваше, падна в Средния Запад на Съединени американски щати. Сега настъпи времето за главното събитие - рекордно ниски температури за сезона, оповестява АП.

Националната метеорологична работа предизвестява, че през днешния ден и сряда могат да бъдат регистрирани рекордно ниски температури в Средния Запад и на Източното крайбрежие в резултат на " арктическа въздушна маса ", тръгнала от Сибир.

В североизточната част на Съединени американски щати се чака над 30 сантиметра снежна завивка. Температурата се чака да падне под нулата и в южни щати като Тексас.

Прогнозата е за рекордно ниски температури в Чикаго. Метеорологът Кевин Бърк съобщи, че в Чикаго температурата ще падне до -6 градуса по Целзий, което ще докара до разтрошаване на предходния връх на 12 ноември. Според Бърк има възможност да падне температурата под нулата в щатите Илинойс, Уисконсин и Айова.

В Минесота в понеделник беше измерена най-ниската температура за последните три десетилетия, откакто падна до -8 градуса по Целзий.

" Има въздушна маса, която е типична за средата на януари, а не за средата на ноември ", разяснява Бърк и добави, че може да бъдат регистрирани върхове в целия район.

В някои региони температурата падна внезапно. Например в Денвър температурата падна от 21 градуса по Целзий през уикенда до -10 градуса по Целзий в понеделник сутринта.

Вчера в Чикаго аероплан се подхлъзна при кацане на интернационалното летище " О " Хеър ". Няма потърпевши. Повече от 1000 полета в града са анулирани, откакто натрупа 7.6 сантиметра сняг.

Си Ен Ен оповестява, че управляващите затварят учебни заведения преди студът да обхване 70% от Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР