Голяма част от сметищата в България не отговарят на европейските

...
Голяма част от сметищата в България не отговарят на европейските
Коментари Харесай

Повечето сметищата в България не отговарят на европейските изисквания

Голяма част от сметищата в България не дават отговор на европейските условия и са леснозапалими. Опасните сметища са тези, които не са рекултивирани. Такива има в цялата страна. Част от кметовете са почнали нужния развой. В други общини обаче към момента не е дадена поръчка за някаква смяна. Като да вземем за пример - Дупница, Благоевград, Кюстендил, Бяла и Пазарджик.

" При тях е допустимо да се образуват самозапалителни процеси ", сподели Светлана Божкова, шеф на отдел " Битови, биоразградими и строителни боклуци " към министерството на околната среда и водите, представена от " Дневник ".

А може и Европейската комисиият да стартира развой против България. " Би могло да се стигне до възможни наказания от Европейска комисия за цялата страна. ", сподели Божкова.

И въпреки страната да знае кои сметища към момента не съблюдават разпоредбите, не може да направи нищо. Защото първата стъпка би трябвало да бъде да кметовете. " Те, като притежатели на депата, са виновни за правене на плановете, надлежно подаването им за финансиране ", изясни Божкова.

На 96 места в България има планини от отпадъци. Държавата знае за тях. Те освен не дават отговор на условията, само че и могат да бъдат рискови - тъй като са леснозапалими.

От началото на месеца пожарникарите са гасили над 2700 пожара. Днес гасят и сметището на Велинград - следващото, в което пламва пожар. Отменено е бедственото състояние в община Свищов, оповестено поради пожара, който обхвана 50 декара от остарялото бунище на града. Продължава засипването с пръст на тлеещите боклуци. / Трафик Нюз

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР