Голяма част от силния пол се страхува от обвързване. Има

...
Голяма част от силния пол се страхува от обвързване. Има
Коментари Харесай

10 неща, заради които мъжете се страхуват от обвързване

Голяма част от мощния пол се опасява от обвързване. Има мъже, които избират да са част от най-страшната сцена във филм на ужасите пред това да позволен жена до себе си. Какво ги кара да пресичат на другия тротоар, когато видят дамата, която в действителност безумно харесват, или за какво се вземат решение да я поканят на среща една година след запознанството? Вижте най-срещаните аргументи, заради които играта на гоненица се трансформира в обичана за един мъж.

1. Възрастова разлика
Когато хареса жена, която е по-малка от него, мъжът усеща неустановеност. Смята, че тя към момента не е задоволително улегнала и няма по какъв начин да гради съществени връзки. В една избрана възраст, когато се наживеят и находят по нощни заведения с другари, мъжете търсят някого, при който да се прибират и който да се грижи за тях. Когато дамата е доста по-малка, той се опасява, че на нея занапред следва да изживее неща, през които той към този момент е минал. Това кара алената му лампа да светне и да направи крачка обратно, с цел да не се окаже в обстановка, в която чака приятелката си да се прибере от нощен клуб в 3 сутринта. Всяко предписание обаче си има изключения и много постоянно възрастта не е определящ фактор за държанието и мисленето на един човек.

2. Провалена предходна връзка
Това е може би най-често срещаната причина един мъж да бяга като опарен от дамите. Доказано е, че мощният пол изживява по-тежко разделите, изключително след доста дълга връзка. Макар външно да наподобяват равнодушни, мъжете не помнят мъчно първото любовно отчаяние, а още по-трудно позволяват до себе си друга жена по-късно. Притесняват се, че още веднъж ще минат през същата болежка. Най-често това се случва на хора, които са имали връзки над 3 години. Колкото по-нагоре се качва интервалът на предходните му връзки, толкоз по-невъзможен става идващият достъп до сърцето на господина. Но в случай че би трябвало да сме почтени - търпението е едно от най-хубавите качества в такова състояние. Това, което не трябва да вършиме при такава обстановка, е да подхождате нападателно с наранения мъж. Оставете го той да ви търси. Така ще се почувства спокоен, че не го притискате и по-бързо ще построи доверието си във вас.

3. Мнението на приятелите му
Когато той има избран кръг от другари, с които поддържа връзка от години, се тормози да допусне жена в него. Най-малкото тъй като се пита дали тя заслужава това и по какъв начин ще се показа пред тях. Мой прочут ми описа по какъв начин при запознаването на гаджето му с компанията се оказва, че тя е флиртувала с двама от приятелите му немного обратно във времето. Неприятната преживелица е била задоволителна, с цел да се откаже от срещите за дълъг интервал от време. Друга срещана обстановка е, когато след такава среща мъжът споделя: “През цялото време се молих да мълчи.” Най-често това се случва, когато дамата прави неуместни изявления, злепоставящи мъжа до нея.

4. Мога ли да устоявам семейство
Понякога мъжете са обезпокоени дали имат задоволително добра работа и позиция и дали са подсигурени финансово, с цел да могат да гледат семейство. Затова дават заден ход, когато се стигне до нещо съществено. Правят го, с цел да си завоюват време и пространство, с цел да се почувстват сигурни в себе си. Има и такива, които, въпреки да нямат минуси в тази сфера, мислят по същия метод, тъй като триумфите, които реализират, в никакъв случай не са им задоволителни. Така отсрочват обвързването с думите, че им е рано, и измислят всевъзможни оправдания да избягат от действителността.

5. Жената е доста ухажвана
Всеки харесва красивите дами. Тялото е като изваяно от ваятел, а в лицето са като изтънчено изрисувани порцеланови кукли, пред чиято хубост е мъчно да бъдеш апатичен. Какво се получава, когато един мъж се захласне по подобен вид момиче? Казва си, че тя няма по какъв начин да е единствено негова, и не знае по какъв начин да постъпи. Отчаяно се лута сред това дали да работи, или да вложи разсъдък и да се отдръпна. Същото се случва и когато такава дама има повече другари мъже. Избраникът се обърква и не може да разбере каква роля да заеме - дали тази на другар, или на обекта на вниманието.

6. Ревност
Ревността под каквато и да било форма и от който и да било е доста стресираща за мощния пол. Нищо не отблъсква по този начин един мъж, както мисълта да има другарка, която е мъчително ревностна и го лимитира. Има дами, които през цялото време стартират да държат сметка на индивида, с който се срещат, без даже да имат връзка. Правят подиуми и кавги, викат, та даже се бият със противниците си. Кой би желал да наруши спокойствието си по подобен метод?

7. Страх от привързване
Това по-скоро е причина мъжът да не желае да се среща с вас. Признакът за това е един - излезли сте на няколко срещи, а по-късно той не желае да се виждате повече, само че продължава да ви търси и да демонстрира внимание. Или най-малко от време на време припомня за себе си. Получава се по този начин, тъй като след няколко пъти, в които му е било доста занимателно с вас, е усетил по какъв начин се привързва. Нормалната реакция е да се отдръпне. Всъщност, повярвайте, и той самият не е напълно наясно какво прави и за какво го прави. Просто желае да усеща почва под краката си и да знае, че силата е в него. Както са споделили: “Не те желая, само че не те и давам.” На същия принцип работи и той. Когато види, че някой демонстрира внимание към обекта на желанията му, става по-активен. След като се увери, че заплаха няма, се връща назад в черупката си. Напълно противоречащо на всякаква логичност.

8. Не желае да поема отговорност
Влизайки във връзка, мъжът знае, че към този момент би трябвало да се преценява доста повече с нещата, които прави. Сред тях е това да обръща задоволително внимание на половинката си, да не помни за флиртуването с други дами и за шумните мъжки купони с неразбираем свършек. Да не приказваме, че би трябвало да помни две нови дати - рождената ви и годишнината. Тежките дни не престават с мисълта за запознанство с родителите на дамата. Но дано спрем дотук, тъй като продължението би стреснало по този начин или другояче към този момент наплашената част от мъжете.

9. Прекалено е ангажиран
Това, несъмнено, е единствено опрощение. Много мъже споделят, че имат ужасно доста работа и на даден стадий са фокусирани само върху кариерата си. Не е правилно! Отдадени са напълно на работата си, с цел да запълват времето си и да не усещат самотност. Има и такива, които реагират под паника, в случай че си показват, че би трябвало да трансформират нормалните си проекти за деня, които съвсем постоянно са едни и същи, а точно - непосилен труд денем и колекция в напълно мъжка компания вечерта. Когато мъж би трябвало да промени навиците, е еднакво на бебе, което прави първите си стъпки до масата и назад. А страхът от рухване е най-големият зложелател.

10. Въпросът "Дали е друга? "
Ако мислите, че дамите са единствените, които употребяват изрази като “И този е като всички останали” или “Дано се окаже различен”, то това въобще не е по този начин. Често ми се случва мои другари мъже да показват едно и също опрощение за това, че нямат половинка в живота си, а точно: “Не останаха свестни дами.” Това, несъмнено, е прекомерно извънредно и субективно. Но какво в действителност се има поради? Факт е, че огромна част от младите девойки през днешния ден се възприемат по-скоро като принцеси, в сравнение с като дами. Отказват да правят каквато и да е домакинска работа, а вечер може да бъдат видяни най-често в нощните клубове. През деня пък не излизат от фризьорския салон и мола. Тогава някои мъже стартират да се замислят какво бъдеще имат с такава жена. Истината е, че в началото някои девойки може да се прикрият сносно. След време обаче истината става ясно. И какво е разочарованието на мъжа тогава? Такова, че да побегне в посока, противоположна на всяка последваща.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР