Голяма част от руската армия до момента се представя под

...
Голяма част от руската армия до момента се представя под
Коментари Харесай

Руската армия се проваля в Украйна

Голяма част от съветската войска досега се показва под упованията във войната против Украйна. Преди нашествието се предполагаше, че армията е претърпяла радикална смяна, реорганизирайки се в по този начин наречените „ батальонни тактически групи”. Реалността обаче е друга.

По учебник тези групи от 800-1000 души би трябвало да работят в тясна съгласуваност – танкове, дронове и ракетни системи за залпов огън – с цел да нанесат пагубен удар на врага. Но в реалност това не се получава, показва кореспондентът на Би Би Си Франк Гарднър.

Руските командири, изключително в Северна Украйна, не съумяват да се приспособят към това съвременно водене на война. Превозните средства на съветския агресор са с механични повреди, а също така съветската войска подцени силата на украинската опозиция, губейки огромен брой хора и военна техника.

Руската военна тактичност се върна към сурова, само че изпитана теория: обграждане на град, въздушни удари по него, танков и артилерийски огън, с цел да се съкруши моралът както на неговите бранители, по този начин и на тези, които просто се пробват да оцелеят. Международното наказание на възходящите цивилни жертви не тормози Путин. Той даде да се разбере изцяло ясно, че няма желание да поставя завършек на тази инвазия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР