Голяма част от ръководителите отгледахме“ в собствените си редици, казва

...
Голяма част от ръководителите отгледахме“ в собствените си редици, казва
Коментари Харесай

Измерваме успеха с развитието на служителите

Голяма част от ръководителите „ отгледахме “ в личните си редици, споделя Милена Караилиева, HR шеф на „ Кауфланд “.В момента компанията подчертава върху образования за развиване на личностни качества, които ще оказват помощ на хората по-лесно да се оправят с бъдещи сложни обстановки.
- Коя е трансформацията в връзките шеф – чиновници, която наблюдавате от началото на годината?

- Изправихме се пред обстановка, която компаниите в международен мащаб не бяха срещали. Най-голямото предизвикателство за работодателите е да запазят здравето на своите чиновници. Kaufland е измежду най-големите работодатели в България с екип от над 6000 души. Ясно осъзнаваме отговорността, която носим за сътрудниците си и фамилиите им.

Здравето на всеки чиновник е първи приоритет за нас. Тази цел не трансформира работодателските ни практики, а ги надгражда.

В Kaufland постоянно сме вложили в в допълнение здравно обезпечаване на чиновниците, профилактични прегледи, спортни карти, семинари за уравновесен метод на живот и други. В условия на пандемия съществена задача бе да подсигуряваме сигурността на екипа с обезпечаването на всички нужни средства за това. Във фокуса на грижата ни за чиновниците са и образованията. В момента подчертаваме върху образования за развиване на личностни качества, които ще оказват помощ на хората ни по-лесно да се оправят с бъдещи сложни обстановки.

- С кои HR политики, които ви разграничават от съперниците, спечелихте наградата „ Топ Работодател за 2020 “ от Top Employers Institute?

- Независимото жури на Top Employers Institute ни оцени в 10 категории в областта на човешките запаси и се гордеем, че тази година доста надградихме представянето си във всички категории по отношение на предходната година. Вярвам обаче, че нашата най-голяма мощ е грижата за чиновниците. Непрекъснато влагаме в планове, с които да подобряваме микроклимата в компанията и всеки ден да им демонстрираме, че могат да разчитат на нас. Имаме екип, който организира самостоятелни диалози с сътрудниците, с цел да разбере по какъв начин се усещат на работното място, което ни оказва помощ да забележим какво ние като компания да подобрим.

- Ако до неотдавна неналичието на текучество беше индикаторът, с който се гордееха HR отделите, кой е новият аршин, с които се съизмервате с другите работодатели?

- Първостепенно е сигурното работно място, което дава на чиновниците успокоение и опция да се съсредоточат върху работата си. Стремим се да подобряваме изискванията на работа и качеството на живот на сътрудниците. Всяка година организираме изследване, което демонстрира какъв брой задоволени са нашите чиновници от ограниченията, които прилагаме.

Не на последно място, измерваме триумфа посредством броя чиновници, които развихме – огромна част от ръководителите „ отгледахме “ в личните си редици. Компанията ръководят хора, които добре познават бизнеса и освен имат схващане за компликациите, през които екипите им минават, а знаят по какъв начин да провеждат работния развой по този начин, че провокациите да бъдат преодолени.

Автор: Венцислав Савов. Текстът е от новия брой на списание " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР