Голяма част от пробите на храна, които минават през агенцията

...
Голяма част от пробите на храна, които минават през агенцията
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Бум на салмонела в храните

Голяма част от пробите на храна, които минават през организацията по храните са с открита салмонела, научи Lupa.bg от източник в Министерството на земеделието.

Експертите били извънредно обезпокоени от откритите проби и работели даже изключително, с цел да смогнат да тестват всичко належащо. Салмонелата била установявана най-вече във вносни храни. Но до момента в никакъв случай не се е случвало да има подобен взрив, признават осведомени.

Заради мащабите на казуса не е ясно все още какъв брой салмонелозни продукта сме изяли и какъв брой такива има към този момент пуснати на пазара. Според персонални лекари взривът на стомашно-чревни проблеми в България последните седмици може да се държи значително на погълната салмонела, а освен на стомашно-чревен вирус. Причината е, че признаците се припокриват.

Преди два дни стана ясно, че Европейски страни, в това число България, изтеглят шоколадови яйца и бонбони от пазара поради потвърдени случаи на деца, инфектирани със салмонела след консумация на шоколадовите артикули.

За страдание се оказва, че не става дума единствено за шоколадови артикули, само че и за хранителни такива. Стоките, за които се откри, че са инфектирани се стопират, само че съгласно осведомени има доста такива, които отиват на пазара. Затова извънредно значимо е на всички меса и яйца да се ползва добра термична обработка и да се внимава доста с млечните артикули. Купувайте единствено от доверени снабдители и наложително гответе добре продуктите.

Плодовете и зеленчуците също не са безвредни. някои плодове и зеленчуци, които използваме главно в пресен тип могат да послужат като фактор за предаване на салмонелната зараза.

Такива са зелените салати и краставиците главно.

Салмонелната зараза нормално се развива за няколко часа до няколко дни откакто сте погълнали салмонелни бактерии. В множеството случаи до 6-10 часа след потреблението признаците се появяват. Най-често пациентите се оплакват от гадене и повръщане, нараснала телесна температура, главоболие, стомашни болки
диария, която най-често е водниста и зловонна.

Оплакванията на пациентите не престават 3-4 дни най-много седмица, макар че може да е необходим и месец да се възвърне естествената чревната функционалност. В някои от случаите се стига до болница, като не липсват и образци с съдбовен излаз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР