Голяма част от пожарите това лято са предизвикани от неправилна

...
Голяма част от пожарите това лято са предизвикани от неправилна
Коментари Харесай

Газови бутилки, елинсталации и огън на открито - причини за пожарите това лято

Голяма част от пожарите това лято са провокирани от неправилна приложимост на газови бутилки, електрически съоръжения и палене на открит огън. Това сподели основен контрольор Стефан Стефанов, шеф бранш „ Превантивна активност “ в Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, пред " Фокус ". Той изясни, че по отношение на предходната година пожарите са били повече, а тяхното потушаване е лишило повече време.

„ През лятото ликвидирането на пожарите измежду природата - полски и горски пожари, изисква присъединяване на много повече техника и много повече персонален състав, защото огромна част от дейностите, които правят нашите сътрудници на терен са свързани с директно присъединяване на човешка активност. Това е нещо, което би трябвало да свършим на терен с доста хора. За наша наслада не работим сами на тези катастрофи. В наша помощ са доброволци, представители на Министерството на земеделието и други наши сътрудници от общини и области “, добави гл. контрольор Стефан Стефанов.

Той сподели още, че паленето на огън наоколо до сухи треви и шубраци е извънредно рисково. По думите му екипите на Пожарна сигурност съумяват да реагират оптимално бързо на всеки сигнал, което се дължи на положителната техника и подготовка на пожарникарите. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР