Голяма част от пловдивските училища се обединиха в благородна инициатива.

...
Голяма част от пловдивските училища се обединиха в благородна инициатива.
Коментари Харесай

Вместо цветя: Пловдивски ученици даряват за нова детска клиника

Голяма част от пловдивските учебни заведения се сплотиха в благородна самодейност. Те станаха част от дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни ” на УМБАЛ „ Свети Георги ” за набиране на средства за създаване на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се реалокират Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по здравна онкология и Клиниката по клинична хематология. Така вместо да купуват цветя за първия образователен ден, ангажираните в идеята възпитаници ще създадат подаяние за идеята.
На 16 септември, когато се открива новата образователна година, в учебните заведения ще има кутии за дарения. Средства могат да се дарят и с SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За клиентите на A1,Telenor и Vivacom цената на SMS е 1 лев, а за предплатените услуги – 1,20 лева За по-големи дарения има банкова сметка, както и опция за даряване през платформата ePay.bg и виртуален ПОС терминал. Информация за акцията е оповестена в уеб страницата й: child.unihosp.com. Предстои в първия образователен ден с задачата на дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца ” да бъдат осведомени учебните заведения в регионите „ Централен ”, „ Южен ” и „ Източен ”.
Клиниките по педиатрия, здравна онкология и клинична хематология лекуват най-тежките случаи в Южна България с най-съвременни средства. За страдание обаче, материалният фонд на тези клиники не дава отговор на актуалните условия за болнично лекуване. Те се обитават в здания строени преди над 50 години, с непрестанно повреждащи се ВиК и ел. съоръжения и тесни и неуютни стаи. Освен това те се намират в База 1 на болничното заведение на бул. „ Васил Априлов ” №15А, която е на повече от два километра от База 2 на УМБАЛ „ Свети Георги ”, в която са Спешното поделение, Клиниките  по анестезиология и интензивна терапия и по детска хирургия, както и Отделението по образна диагностика, където се правят копютърна томография, магнитнорезонансно проучване, ПET скен и доста други клинични звена. Това постанова пациентите непрекъснато да бъдат превозени сред двете бази, което основава редица неудобства.
Вече е направен планът за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в съседство с База 2 на УМБАЛ „ Свети Георги ” – известна като Хирургиите. За да бъде осъществено това, предишния декември УМБАЛ „ Свети Георги ” започва дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни ”. За деветте месеца от откриването си тя е събрала над 30 хиляди лв. от разнообразни начинания, проведени от екипа на акцията, от отдадени на идеята пловдивчани от всички възрасти, учебни заведения, центрове по изкуства, както и в партньорство с Община Пловдив. По предварителни планове обаче, за построяването на съвременна клиника са нужни 10 милиона лв..

Лице на акцията е лечебното куче Мон, с цялостно име Мадам Фльор де Мон Шмитфийлд Беар. Това е първото куче в България, което работи в университетска болница – УМБАЛ „ Свети Георги ”, и е позволено и в държавни учебни заведения. Мон е минала образование за кучета терапевти и към този момент 5 години работи с деца с онкологични и други хронични болести, с деца, станали жертви на домашно принуждение, както и с възрастни с физически и душевен увреждания. Собственичката на кучето Велислава Костадинова е един от най-активните сътрудници на акцията „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни ” и провежда разнообразни акции в нейна изгода, в това число и концепцията за подаяние на средства вместо цветя за първия образователен ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР