Голяма част от Перник ще бъде без вода заради авария,

...
Голяма част от Перник ще бъде без вода заради авария,
Коментари Харесай

Авария остави голяма част от Перник без вода

Голяма част от Перник ще бъде без вода поради повреда, заяви БНР. Причината е спукан водоповрод. По ремонта на повредата работят общо три екипа. Не се знае какъв брой време ще отнеме отстраняването ѝ.

Междувременно огромна част от Перник, част от Батановци и няколко села остават без вода. Режимът от 15 ч. до 22 ч. няма да бъде спазен. Вода ще има единствено в три квартала и две села. Аварийните екипи ще работят и през нощта, в случай че се наложи.

Перник е на режим от 18 ноември. Очаква се в околните десетина дни бент. " Студена " да доближи мъртвия си размер от 2,4 млн. кубични метра вода, което значи, че вода ще има за още няколко седмици. Правителството предлага да се построи ново водопроводно трасе от София към миньорския град, по което да се подават по 300 литра в секунда, с цел да се обезпечи режимът в идващите няколко месеца. Количеставата би трябвало да дойдат от водосборната зона на бент. " Белмекен ", откъдето ще бъдат вкарани в бент. " Бели Искър ", а по-късно - пренасочени към Перник. Около п
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР