Голяма част от печалбата на проститутките в Германия се прибира

...
Голяма част от печалбата на проститутките в Германия се прибира
Коментари Харесай

Една бивша проститутка разказва

Голяма част от облагата на проститутките в Германия се прибира от босовете на незаконни банди. При румънката Юлия това не е било по този начин. Тя не е имала сводник. Въпреки това не успявала да печели добре. Затова се отказала.

30-годишната Юлия споделя, че от време на време е обслужвала по 14 клиенти на вечер. Споделя, че издържала до към три през нощта. Други нейни колежки се опиянявали с алкохол и опиати, с цел да могат да устоят цяла нощ. Дойче Веле няма по какъв начин да ревизира истинността на историята, разказана от младата жена, само че тя се припокрива с описанията на обществени служащи и служители на реда, осведомени добре със обстановката в обществените домове и на улицата.

30-годишната жена, която е родена и израснала в Румъния, е проституирала в продължение на 10 години. На улицата, в частни жилища, в обществени домове и питейни заведения. В Швейцария, Франция, Гърция и Германия. До 10 март. Тя помни чудесно тази дата. " Клиентът ми заплати 100 евро за един час и по-късно всичко завърши ", споделя тя. От този миг нататък Юлия престава да печели парите си като продажница.

Младата румънка е плащала по 130 евро дневно за стая в един обществен дом В Германия, в която е правила услугите си. Всъщност, това е бил и нейният дом. Днес тя е загърбила проституцията, дългите нощи и късите дни, както и безконечната усмивка и преиграното положително въодушевление.
Юлия ни демонстрира остарели фотоси от смарт телефона си. На тях се вижда млада жена на високи токчета, по долни дрехи. Устните ѝ са мощно начервени, косата - изрусена. Казва, че не знае за какво е запазила тези фотоси. " Тогава бях още млада ", споделя Юлия с съвсем оправдателен звук. Решила да проституира, тъй като желала да обезпечи по-добър живот на децата си. Родила първия си наследник на 14 години и напуснала учебно заведение.

Жената от фотосите съвсем няма аналогия с дамата, която срещаме в консултантското бюро за проститутки в Щутгарт в края на май. Юлия съвсем не е гримирана. Спокойно и премислено тя споделя за живота си през последните 10 години. Казва, че решила да загърби тази специалност, тъй като схванала, че въобще не можела да спести пари, без значение че продавала тялото си всяка нощ. Казва, че от няколко месеца постоянно получава пристъпи на суматоха. Взема успокоителни, с цел да може да заспи.

Занаят, който трансформира дамата в стока

Сабине Констабел добре познава признаците и недоволствата на дамите, които идват при нея. Тя е председателка на " Sisters e.V. " - сдружение, което оказва помощ на дами, решили да се откажат от проституцията. То поема финансовите разноски по прехраната на тези дами, до момента в който си стъпят на краката. Защото дами като Юлия не получават никаква обществена помощ от страната, защото не са плащали налози. " Най-много да им платят билета за връщане вкъщи ", споделя Сабине Констабел. Тя счита всяка форма на проституция за обезчестяване. " Този поминък трансформира дамите в стока ", споделя тя. Нейната организация пледира за наказателно гонене на платения секс. Други организации, които оказват помощ на дамите да загърбят проституцията, вършат разлика сред насилствената и доброволната проституция. Германското законодателство - също. От 2002 година в Германия проституцията е приета за специалност. Това значи, че дамите могат да се записват пред управляващите и да бъдат обществено застраховани. Много малко от проститутките обаче се записват публично.

Никой не знае тъкмо какъв брой дами проституират в Германия. Според неофициални калкулации, става дума за към 400 000 дами. Едва в средата на 2017 година федералното държавно управление реши да се проведат анкети по тематиката. Експертите са единомислещи в едно: множеството дами идват от Източна Европа. И на първо място от България и Румъния, двете най-бедни страни в Европейски Съюз.

Тъжната изповед на една продажница

Юлия, която преди да стартира да проституира е работила като чистачка, споделя, че е можела да изпраща на околните си повече пари, в сравнение с е печелила в Румъния. Имала е и щастливи моменти. Когато да вземем за пример след първите няколко месеца като продажница е съумяла да спести задоволително, с цел да отиде на море със фамилията си. За първи път в живота си.

В ръцете на незаконни групировки

Волфганг Финк от престъпната работа в Баден-Вюртемберг добре познава обстановката в обществените домове. Той търди, че браншът е в ръцете на незаконни групировки. В обществените домове неслучайно има единствено изкуствено осветяване, споделя той. " Много постоянно дамите не знаят дали на открито грее слънце или вали. Те съвсем не излизат на открито. По време на разпити ние откриваме, че те не знаят дали е пролет или есен. Не знаят и коя дата е ", споделя престъпният контрольор. Финк добавя, че от време на време даже братята или чичовците на дамите ги принуджават да проституират. Дори когато се стигне до съд, сводниците държат дамите под надзор и те не дават никакви показания. А без свидетелски показания процесът е жертван на неуспех.

Булки за обмен: подмамват европейки да подписват подправени бракове

Волфганг Финк, който работи в престъпната работа в Баден-Вюртемберг от 10 години, споделя, че за това време в провинцията е имало не повече от 10 процеса против сводници. " Понякога е задоволително едно придвижване на ръката, едно тракване с пръст и дамите онемяват пред съда ", споделя той. Волфганг Финк показва и различен проблем. Занаятът от ден на ден се реалокира в интернет. А това затруднява следствията.

Волфганг Финк счита, че възрастовата граница би трябвало да бъде увеличена. В момента проституцията в Германия е позволена от 18-годишна възраст. Финк е срещу възбраната на най-древната специалност. Парите, които заработват дамите обаче, би трябвало да остават за тях, а не да отиват в ръцете на сводниците, споделя той.

Юлия споделя, че в никакъв случай не е имала сводник. Ако е правилно, това би било огромно изключение измежду чужденките в специалността. " Почти е невероятно една жена да пристигна непринудено тук и да работи независимо като продажница ", споделя Волфганг Финк.

Юлия обаче повтаря още един път, че в никакъв случай не е имала сводник. Запазвала всичките пари за себе си и за своите деца. Споделя, че до момента не е била подлагана на принуждение. Днес би взела друго решение, споделя тя. Сега се наслаждавала на това, че е " естествен човек ". Разказва по какъв начин е унищожила своето " работно облекло ", купила си блуза с висока яка, дълга рокля и обувки без токчета, " все естествени неща ". Надява се скоро да бъде назначена на непрекъсната работа, да си откри жилище и да вземе децата си в Германия. Юлия крои проекти. Иска да посещава курс по немски и да стартира някакво образование. " Пък кой знае ", споделя тя, " може да ми се усмихне щастието да намеря някой мъж, който да ме обича същински и който аз също да обичам ". /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР