Голяма част от Европа очаква необичайно горещо лятно време тази

...
Голяма част от Европа очаква необичайно горещо лятно време тази
Коментари Харесай

Европа обхваната от гореща вълна с температури над 40 градуса по Целзий

Голяма част от Европа чака извънредно горещо лятно време тази седмица. Горещата вълна ще връхлети Германия, Франция, Италия, Испания и Англия , оповестява ДПА.

В Германия формалната метеорологична работа DWD разгласи, че температурата ще доближи 38 градуса по Целзий през днешния ден като част от горещата вълна " Ула ", която ще връхлети страната.
 Гореща вълна носи над 40 градуса по Целзий във Франция
Гореща вълна носи над 40 градуса по Целзий във Франция

Днес температурите се чака да доближат 35 градуса по Целзий

Метеорологът Сабине Крюгер изясни, че в сряда се чака рекордно висока температура - 39 градуса по Целзий към Франкфурт и над 40 градуса по Целзий на други места в страната.

Според немската метеорологична работа най-високата температура е регистрирана на 7 август 2015 година в баварския град Китцинген - 40,3 градуса по Целзий.

Източната провинция Бранденбург увеличи равнището за риск от горски пожари до последното пето. За същия риск предизвестяват и в елементи на провинциите Долна Саксония и Мекленбург-Предна Померания.

Германия не е единствената европейска страна, която ще бъде връхлетяна от необикновена горещина.

Френската метеорологична организация Meteo France издаде предизвестие за оранжева " гореща вълна " , която ще обхване огромни елементи от Централна и Източна Франция. Очаква се температурите да надвишат 40 градуса по Целзий. В Париж градските управляващи са разкрили специфични места за " хладина ". Плувните басейни ще останат отворени до късно, а също по този начин ще има места с климатици за уязвимите хора.

A gauche carte des températures à 1500m prévues par GFS. A droite le cri de Munch.
Jamais vu ça en 15 que je regarde des cartes météo #canicule pic.twitter.com/RIJTXiCUh1
— Ruben H (@korben_meteo) June 20, 2019
В Италия уеб сайтът IlMeteo.it предизвестява за " избухлива горещина " . Температурата се чака да се повиши до над 40 градуса по Целзий в северните градове Милано и Болоня , както и на остров Сардиния. Според уеб страницата юни се чака да бъде най-горещият в историята в някои елементи на Италия. Пикът се чака в четвъртък и петък.

В Испания формалната метеорологична организация AEMET издаде предизвестие за гореща вълна. В Североизточна Испания прогнозата е за 42 градуса по Целзий.

Във Англия има " дребен късмет " да бъде усъвършенстван върхът през юни - 35,6 градуса по Целзий. Met Office предвижда горещо и влажно метеорологично време до края на тази седмица. Издадено е предизвестие за стихии в някои райони на страната.

В Австрия прогнозата е температурата да се повиши над 32 градуса.

В Словения и Хърватия чакат 37 градуса по Целзий.

Извън Европа обстановката в Индия е още по-екстремна, където този месец температурата е сред 40 и 50 градуса по Целзий . От средата на юни жегите лишиха живота на 101 души в източния щат Бихар . В други райони на страната са умряли 36 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР