Голяма част от нас прекарват средно по 1/3 от ежедневието

...
Голяма част от нас прекарват средно по 1/3 от ежедневието
Коментари Харесай

28 лоши навика, които ще накарат колегите да ви намразят

Голяма част от нас прекарват приблизително по 1/3 от всекидневието си на работното място най-малко по 5 дни в седмицата. Още толкоз или малко повече прекарваме с другари и фамилията си.

Иначе казано, с натрупването на трудовия стаж сътрудниците се трансформират в самобитно второ семейство за нас. Или най-малко част от тях. Други обаче по този начин и не съумяват да се впишат в екипа без постоянно да си дават сметка каква е повода за това.

В своя обява от Business Insider споделят мненията на разнообразни специалисти по етикет, човешки запаси и логика на психиката за това кои привички могат да донесат на човек повече врагове, в сравнение с другари на работното място. Ето и цели 28 от тях, които би трябвало да се бъдат избягвани:
Често закъснявате за работа; Закъснявате за всички служебни срещи с по няколко минути - това се счита за пренебрежение към сътрудниците и даже може да бъде възприето като демонстрация на грубост; Излизате в болнични, когато не сте болен - сходно държание може да е причина да се простите с по този начин мечтаното покачване, както и с други привилегии на работа; Ядете храни с доста мощен мирис на бюрото си - риба, варени яйца, лук и всевъзможни подобни; Негативно надъхан сте към всичко; Заливате с въпроси шефа си, когато ви разпореди нова задача - от време на време прекомерно многото въпроси навеждат на мисълта, че може би просто желаете да се отървете от дадената задача; Немарлив сте - в никакъв случай не чистите бюрото си, не изхвърляте боклуците си и не миете употребяваните от вас съдове; Разсейвате се по време на значими служебни диалози - включително може да сърфирате в интернет или да си пишете с някой на смарт телефона си; Прекъсвате хората, до момента в който си приказват - това е демонстрация на пренебрежение и на липса на задоволително търпение; Знаете всичко - няма тематика, по която да не сте построили и да не сте споделили мнението си; Хвалите се - тук се има поради, когато държите да споделите и най-малките елементи от някое свое достижение с всички сътрудници, например; Решите косата си и се гримирате на бюрото си - това постоянно се смята за невъзпитано във всевъзможни общи пространства. По-добрият избор е банята; Имате неприятна хигиена - няма по какъв начин да наподобява, че държите на специалността си, в случай че ходите в неприветлив тип на работа;
Ето и кои още влизат в листата:
Обсъждате персоналните си проблеми с всички от екипа; Подробно споделяте и обсъждате политическите си възгледи; Шумни сте; Обичате да разговаряте с сътрудниците си, когато те са... в тоалетната; Опитвате се да продавате разнообразни неща на работното си място; Събирате подписи и дарения за всевъзможни каузи; Идвате пийнал на работа; Обсъждате външния тип на някой колега; Говорите прекомерно високо; Водите персонални диалози по телефона по цялостен ден; Държите се неприветливо с множеството хора; Навлизате в персоналното пространство на сътрудниците си; Псувате; Нервничите, като играете с ключовете си, тактувате с крайник или дъвчете шумно дъвка; Избягвате общите събирания с сътрудници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР