Голяма част от моята дейност и екипа беше посветена на

...
Голяма част от моята дейност и екипа беше посветена на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Време е за нова политика към българите в чужбина

Голяма част от моята активност и екипа беше отдадена на изработването на взаимни политики с българите зад граница. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова при доклада ѝ на последната година в институцията. По думите ѝ е пристигнало време за нова политика към българите в чужбина.

Вицепрезидентът сподели, че през 2018 година е работила дружно с българите по света, като те са споделили желанието си за цялостна национална политика. В тази тенденция незабавно би трябвало да се актуализират няколко закона, като даде за образец Закона за българите в чужбина.

Съществува действителна заплаха от изгубването на българския език от историческите ни диаспори, сигнализира Йотова.

Тя сподели, че предлага основаването на народен фонд, който да подкрепя активността на българските учебните заведения в чужбина.

С помощта на единна световна електронна връзка да се реализира контакт с българите в чужбина, прикани още вицепрезидентът.
 Румен Радев: Това бе година на илюзорна непоклатимост и повишаване на беззаконието Румен Радев: Това бе година на илюзорна непоклатимост и повишаване на беззаконието
Това бе година на илюзорна непоклатимост и повишаване на беззаконието и ерозия на демократичните завоевания. Това съобщи президентът Румен Радев при доклад...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР