„Голяма част от мерките бяха подкрепени и от работодателите, и

...
„Голяма част от мерките бяха подкрепени и от работодателите, и
Коментари Харесай

Асен Василев: Голяма част от мерките бяха подкрепени от работодатели и синдикати

„ Голяма част от ограниченията бяха подкрепени и от работодателите, и от синдикати”. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев на брифинг в Министерски съвет. Преди това сътрудниците в Националния съвет за тристранно съдействие разискаха препоръчаните от държавното управление антикризисни ограничения. Синдикати, работодатели и държавно управление разискаха пакета, който би трябвало да влезе в действие с актуализацията на бюджета от 1 юли. Сред ограниченията са обезщетения от 25 ст. за литър гориво за потребителите, понижаване на Данък добавена стойност на парното от 20 на 9 %, както и нулево Данък добавена стойност за хляба. На съвета е разисквана и новата формула за пенсиите, съобщи Нова тв.

От КНСБ обявиха, че поддържат част от ограниченията, а към друга част от тях са резервирани във връзка с крайния резултат. „ Според нас резултатът за бюджета би могъл да е и повече на фона на предстоящите доходи и по-високия Брутният вътрешен продукт поради инфлацията. Според нас няма ограничения в поддръжка на семействата и техните доходи”, съобщи Любослав Костов от КНСБ. „ Настояваме минималната заплата да стане на 760 лв., за растеж на приходите в бюджетната сфера”, сподели Костов.

Според него няма да има резултат от нулевото Данък добавена стойност на цената на хляба. „ Настояваме за общ спад на Данък добавена стойност на 15%”, съобщи Костов.

„ Не сме срещу съвсем 1,5 милиарда българското държавно управление да похарчи в поддръжка на адекватността на пенсиите. Но има и неща, които ни тормозят. Не одобряваме за рационална крачка вкарването на антиCOVID добавките в главния размер на пенсията”, обявиха още от синдиката. „ Трябва да се разиска и въпросът с новите пенсионери, които няма да ги получават”, споделиха още от синдиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР