Голяма част от изпълнителните директори на частни инвестиционни фондове и

...
Голяма част от изпълнителните директори на частни инвестиционни фондове и
Коментари Харесай

Прогноза: Брекзит докарва тежка рецесия на Острова за две години

Голяма част от изпълнителните шефове на частни капиталови фондове и вложители в проблематични дългови принадлежности чакат, че стопанската система на Англия може да изпадне в криза в границите на идващите две години, демонстрират резултати от капиталово изследване, представено от телевизия CNBC.

Решението на Обединеното кралство да напусне Европейския съюз, известно като Брекзит,  се цитира като съществена причина за сходен вероятен стопански спад, оповестява Блиц.

 
Изглежда, че английската стопанска система към този момент се сблъсква с по-висока инфлация, по-слаби потребителски разноски (особено към предколедния интервал на търговия) и с темпове на напредък, които са много под тези в останалите развити стопански системи, означи Карло Боско, ръководещ шеф на капиталовата банка Greenhill, в отчет " Перспективи за 2018-а година пред европейския пазар на проблематични задължения ", оповестен от анализаторската компания Debtwire.
 
Според това изследване на Debtwire, 56% от интервюираните шефове на частни финансови фондове и 57% от вложителите в проблематични задължения декларират, че чакат криза във Англия през идващите две години. Трябва да се има поради, че по формулировка рецесията съставлява стесняване на Брутният вътрешен продукт през две поредни тримесечия. Повечето от респондентите предвиждат, че рецесията ще удари английската стопанска система по-скоро през тази, в сравнение с през идната година.
 
Телевизия CNBC също по този начин цитира отправено в сряда предизвестие от страна на Международният валутен фонд (МВФ), че Англия би трябвало да откри метод да направи стопанската система си по-ефективна и че процесът на Брекзит към този момент е почнала да вреди на нейната стопанска система. По-високите цени, породени от по-слабата английска лира, понижават растежа на потребителските разноски, до момента в който несигурността по отношение на бъдещите връзки с Европейски Съюз лимитира някои бизнес вложения, уточни МВФ в своя годишен отчет за стопанска система на Обединеното кралство.
 
Фондът добави, че въпреки процесът по Брекзит да отнеме доста години, преди да се реализира изцяло, той ще засегне всички браншове на английската стопанската система. В главния си сюжет, основаната във Вашингтон институция прави оценка понижаване с 40% на чистият експорт на финансови услуги от Острова към Европейския съюз, визирайки решението на английското държавно управление да излезе от единния европейски пазар (от свободното придвижване на артикули, хора и услуги в границите на ЕС).
 
Според компанията Debtwire, интервюираните вложители, които са отвън Обединеното кралство, са по-негативно настроени по отношение на икономическите вероятности пред Обединеното кралство, спрямо тези, които са основани в страната. Едва 33% от респондентите, живеещи отвън Англия, декларират, че те не плануват криза през идващите две години.
 
Това изследване включва 50 шефове на частни капиталови фондове и 80 вложители в проблематични дългови активи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР