Голяма част от хотелите в Северна Гърция, които са по-близо

...
Голяма част от хотелите в Северна Гърция, които са по-близо
Коментари Харесай

58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия

Голяма част от хотелите в Северна Гърция, които са по-близо до България, са цялостни с наши сънародници. В доста обитаеми места може да чуете българска тирада. Понеже и там е източно православие, а службата е извънредно тържествена на Великден, по тази причина доста наши сънародници вървят там. 58 000 са. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ шефът на Института за оценки и разбори в туризма доцент Румен Драганов.

„ Не е правилно, че хотелите в Гърция са резервирани най-вече от българи за Великден. Там има 62 000 места за настаняване, а в България – 17 000 “, разяснява той.

„ 1 млн. общо ще са пътуванията на българите. 170 000 ще излязат в чужбина. Най-много ще са в Гърция “, съобщи доцентът.

„ Не може да ги броим един по един. Затова използваме когнетивен разбор, който е нещо като изкуственият разсъдък, само че натурален “, изясни той.

„ Събираме хора в университета и им даваме задания да преценяват какъв брой ще са пътуванията. Сравняваме през минали години. Имали сме към 560 000 хора, които пътуват. Когато обаче преди пет години Великден бе отново при започване на май, бяха 720 000 пътуванията. Сега пък доста интензивни станаха. Затова стигнахме до това число “, съобщи Драганов.

„ През втората половина на май също ще е много интензивна. В същото време в България ще влязат към 800 000 чужденци “, добави той.

Според него за Турция пътуват повече нашенци, само че главната причина била, че отивали да пазарят.

„ В Гърция желани са дребните хотели и таверните, т.е. фамилният бизнес. Докато в Турция се търси олинклузива. В края на 80-те години турците започнаха да осъществят българската формула. Те изследваха по какъв начин сме създали Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена и започнаха да строят изнесени комплекси, само че хотелите им са големи “, изясни доцентът.

„ Много пъти сме давали този образец – в България вечерята за двама е 89 лева с бутилка вино, до момента в който в Турция цената е към 94 лева В Гърция пък е двойно – за същата вечеря се заплаща 160 лева “, добави той.

Доц. Драганов сподели още, че Пловдив набира все по-голяма известност измежду чужденците, само че по традиция гърците вървят на южното ни Черноморие, а румънците – на северното.

flagman.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР