Голяма част от хората в САЩ признават, че недоволствата на

...
Голяма част от хората в САЩ признават, че недоволствата на
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Тръмп се отдалечава от избирателите в центъра и дори от някои съюзници

Голяма част от хората в Съединени американски щати признават, че недоволствата на протестиращите са оправдани, само че президентът Тръмп с изявленията си се отдалечава от ден на ден от доста гласоподаватели в политическия център и даже от някои от съдружниците си, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Пентагонът и някои сенатори републиканци са отворени за концепцията да се преименуват военни бази, които носят имената на южняшки военни от времето на Гражданската война. Американски компании заемат позиции срещу расовата несправедливост. Мнозинството американци споделят, че полицията демонстрира расови пристрастия при използването си на мощ, а болшинство от оповестили се за консерватори признават, че недоволствата на протестиращите са ненапълно оправдани, написа изданието.

Въпреки бързата смяна в публичните настройки към расизма в Съединени американски щати, където към този момент даже някои от най-предпазливите водачи и институции намерено приказват за дискриминация и помиряване, остава едно очеизбождащо изключение: президентът Тръмп.

С предложенията си да се стреля по протестиращи или да се насъскват кучета по тях, с изпреварващата си отбрана на южняшките конфедерални имена на военни обекти или изказванието си, че неговите поддръжници " обичат черните хора ", Тръмп от ден на ден звучи като светиня от предишното в културната област, откъснат освен от левите протестиращи по улиците, само че и от политическия център на страната и даже от някои републикански съдружници и личните му военни командващи.

В миг, когато страната е изправена пред три застъпващи се рецесии - коронавирусът, стопански срив и отплата с расизма и неправдата, неспособността на Тръмп да демонстрира емпатия илюстрира рестриктивните мерки ан политическия му боеприпас, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР