Голяма част от хората, живеещи в Далечния изток, са будисти.

...
Голяма част от хората, живеещи в Далечния изток, са будисти.
Коментари Харесай

Ритуали за безкраен късмет от Далечния изток

Голяма част от хората, живеещи в Далечния изток, са будисти. В техните вярвания има и характерни ритуали, с чието осъществяване притеглят безконечен шанс в живота си.

Боядисайте входната врата в алено

Според китайските вярвания аленият цвят носи максимален шанс. Входната врата а дома ви се счита за знак, който демонстрира вашето благополучие. Затова алена входна врата за китайските поверия е сигурен метод за привличане на шанс, а също по този начин – обич и естетика.

Младо момче да завърти брачното ложе преди сватбата

Една от най-старите обичаи в Сингапур е обвързвана с бракосъчетанието. Тя изисква младо момче да завърти леглото, в което ще легнат съпрузите след сватбата. Поверието споделя, че по този метод на младото семейство ще се подсигурява шанс в фамилния живот.

За да се радват на наследници, по леглото се посипват знаци на плодородието – зрели фурми, фасул, портокали и други плодове. В навечерието преди венчавката косата на булката би трябвало да бъде сресана 4 пъти, с цел да бъде дълъг бракът.

Носете монети в портфейла си

В Япония се има вяра, че в случай че носите повече монети от 5 йени в портфейла, постоянно ще бъдете късметлии. Самият превод на думата пет йени от японски език се превежда като добър шанс или хубава орис.

За шанс в Япония си купуват и специфични кукли с празни, бели очи. Вярва се, че те са знак на безкрайния шанс и човек, който има най-малко една, с лекост ще реализира задачите си.

Направете се татуировка

 Татуировка за шанс

В Индия от епохи имат вяра, че татуировките по тялото могат да притеглят шанса. Мъжете в страната се татуирали, с цел да покажат, че са минали етапа на детството, а дамите – с цел да подчертаят своята хубост.

Вярва се, че татуировките имат силата да защищават от злите сили. За такива са считани знаците на дракона, скорпиона и котката.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР