Голяма част от Европейски парламент аплодира на крака украинския президент

...
Голяма част от Европейски парламент аплодира на крака украинския президент
Коментари Харесай

Европарламента гласува остра резолюция


Голяма част от Европейски парламент приветства на крайници украинския президент на днешното си изключително съвещание. Зеленски прикани Европа да не изоставя страната му, а евродепутатите приветстваха концепцията Украйна да получи статут на държава-кандидат.

Срещу съветските дейности беше гласувана остра резолюция.

637 европейски депутати поддържаха острата резолюция. На този декор едвам 13 са „ срещу “, а 26 се въздържаха. Резолюцията остро осъжда " противозаконната съветска военна експанзия " в Украйна и приканва да не се прави никакво изключение от европейските стопански наказания против Русия, даже и цената за националните стопански системи на страните-членки на съюза да е високо.

Ето кой е за и кой е по-умерен за бързото приемане на Украйна в евросъюза.

Агресорите и военнолюбците нямат място в тази къща на демокрацията, - думите са на ръководителя на Европарламента Роберта Мецола.

„ Признаваме европейската вероятност за Украйна. Ние приветстваме кандидатурата на Украйна за статут на държава-кандидат и ще работим в тази посока. Ние желаеме и би трябвало да се надигнем пред бъдещето дружно. Г-н президент, ние заставаме до вас в битката ви за оцеляване в този тъмен миг от историята ни “, сподели Роберта Мецола

Володимир Зеленски се включи с видеовръзка от Украйна.

„ Без вас Украйна ще е сама. Доказахме силата си и, че можем да сме като вас. Сега вие покажете, че сте до нас, че няма да ни изоставите. Докажете, че сте европейци и тогова животът ще надделее над гибелта, светлината – над мрака. Слава на Украйна! “, съобщи Володимир Зеленски.

Осъждането и глобите за Русия се приветстват от Полша, Унгария, Румъния, България, Словакия и Молдова, които държат границите си отворени за бежанци.

А 8 страни от Централна и Източна Европа, сред които и нашата страна, приканиха Украйна неотложно да получи статут на претендент за Европейския съюз.

Западноевропейски страни, сред които Германия, Нидерландия и Франция са по-въздържани.

По-рано през днешния ден английският министър председател съобщи, че съветският президент е подготвен на " варварска и безразборна " пукотевица по цивилно население.

„ Той съдбовно подцени две неща. И първото е буйното предпочитание на украинския народ да пази и пази страната си. Отдавам респект и на водачеството и смелостта, проявени от Володимир Зеленски “, сподели Борис Джонсън.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР