Голяма част от Европа е обхваната от гореща вълна, най-силната

...
Голяма част от Европа е обхваната от гореща вълна, най-силната
Коментари Харесай

Гореща вълна обхвана Европа, засегна и Сибир

Голяма част от Европа е обхваната от гореща вълна, най-силната от 2005 във Франция, съобщи Франс прес. Лондон се готви за най-горещия ден от 1976 година, а Португалия се бори против пожар, взел човешки жертви.

Във Франция горещините, най-силните от 12 години, започнаха в неделя и се чака да продължат и на следващия ден. Днес се чакаха температури от 37 градуса. Един човек беше открит удавен след опит да се освежи в река Лоара. Властите оповестиха безвъзмезден телефонен номер за незабавни позвънявания и взеха ограничения за отбрана на най-уязвимите жители.

За трети път в историята: Температурите доближиха 49 градуса в Аризона

Парковете в Париж и предградията му са отворени когато и да е на денонощието. Шофирането е лимитирано. Земеделците са неспокойни, тъй като две трети от подпочвените води към този момент са на анормално ниско ниво.

Над 1000 португалски пожарникари не престават битката с пожара в централната част на страната. Огнената буря в региона на Педрогау Гранде лиши живота на минимум 64 души, 157 бяха ранени. Това е най-тежкото злополучие в актуалната история на Португалия.

Дрон снима заличаванията след пожара в Португалия (ВИДЕО)

В Испания се чака жегите, почнали в четвъртък, да продължат най-малко до неделя с температури, достигащи до над 40 градуса. Близо до Мадрид студенти бяха отведени в морга, с цел да са на място с по-студен въздух.
 Испания плаж горещина БГНЕС
В Холандия се чака на 21 юни термометрите да отбележат над 35 градуса. В понеделник стартира използването на проект за битка с резултата от горещините при възрастните хора. Технически проблеми нарушиха придвижването на влаковете. В Белгия железниците работят в летен режим. Земеделските производители се притесняват от сушата, продължаваща няколко месеца, припомняйки за 1976 година.

Лято е – слънце, отмора, море и още... (СНИМКИ)

Италианските метеорологични служби чакат през идните дни най-тежката гореща вълна от 15 години насам с температури, надхвърлящи естественото за сезона с осем градуса, достигайки 39 градуса в Милано. Това ще утежни обстановката с водните запаси, имайки поради, че шест месеца преваляванията са намалели с една трета.
 Италия горещина горещини БГНЕС
В Австрия се чака термометрите да останат към 35 градуса минимум до идната сряда. Земеделските производители са обезпокоени, както и пожарникарите, а известните барбекюта във виенските паркове са неразрешени до второ разпореждане.

Швейцария чака през идните дни температури над 30 и даже над 35 градуса. Не се чака обаче да бъде строшен върхът от 2003 година.

Гореща вълна засегна и Сибир. Очаква се в Красноярск да бъдат маркирани температури до 37 градуса, само че в Мурманск вали сняг.
Today in the capital of #Siberia city of #Novosibirsk 34 degrees of heat! pic.twitter.com/AGBkySbRtz
— Aleksandr Ivashkin (@AleksandrIvash) June 18, 2017 За момента Гърция и Балканите не са наранени от горещата вълна, отбелязва Агенция Франс Прес. По тематиката Убийствена горещина анулира полети в югозападните американски щати
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР