“Голяма част от доклада ни беше известна и преди това,

...
“Голяма част от доклада ни беше известна и преди това,
Коментари Харесай

Николай Денков: Докладът за "Лукойл" ни беше известен

“Голяма част от отчета ни беше известна и преди този момент, няма особена изненада ”. Това съобщи министър председателят Николай Денков във връзка отчета на Центъра за проучване на демокрацията в България, показващ по какъв начин “Лукойл ” е заобиколил петролното ембарго на Европейски Съюз за съветски горива, а Русия е печелила към 1 милиарда евро.

„ Това, което би трябвало и може да се направи, е да се работи съгласно законите. Където са безсилни законите, те да бъдат усъвършенствани “, сподели Денков. 

Рафинерията ''Нефтохим'' - Бургас е погълнала над 4,95 милиона тона съветски недопечен нефт през 2023 година

„ Много приказки бяха казани за дерогацията в България и за какво тя се удължава още веднъж. Нека още веднъж да припомня, че дерогацията се съкратява до октомври 2024 година с концепцията, че последователно би трябвало да се премине към неруски петрол. Трябва да сме сигурни, че няма да се окаже по този начин, че на пристанището липсва петрол, а от там не може да работи рафинерията. Това е тематика, която е друга от тази по какъв начин посредством прекачване от един на различен танкер или посредством подправени документи в други страни, „ Лукойл “ заобикаля съответните регулации ”, добави министър председателят.

Той бе безапелационен, че в пълномощията на държавното управление е да се покачат доста налозите, които би трябвало да заплаща „ Лукойл “, с цел да може да намалеят свръхпечалбите, представени в материала. 

Очаква се спор по декларацията, поощряваща приемането на Украйна в НАТО

“От една страна да намалеят средствата, които влизат в Руската федерация за водене на войната, въпреки това да се покачат средствата, които влизат в българския бюджет “, сподели Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР