Голяма част от детските площадки в Бургас са чисти и

...
Голяма част от детските площадки в Бургас са чисти и
Коментари Харесай

Детските площадки в Бургас - начин на употреба и на поведение

Голяма част от детските площадки в Бургас са чисти и поддържани, само че има и други, в които се е натрупала много нечистотия. За едно такова място сигнализира Иво Баев. В своя Фейсбук профил той разгласява фотоси и изрича възмущението си от типа на мястото, несъмнено за най-малките поданици на града, съобщи кореспондентът на .
Детската площадка се намира в жилищен комплекс „ Лазур “ пред блок „ Краставицата “.
„ Мръсно, прашно, засипано с листа и купчини от фасове. Бръмчат комари, децата играят в мръсотията. Минаха две дами с метли. Лапнали цигари, подвигнаха облак прахуляк, нищо не изметоха и гордо изчезнаха. А какъв брой е елементарно, в случай че се поддържа непрекъснато и не се оставя да се натрупа отпадък ”, споделя Баев.

Оказа се, че има и други родители, които не са удовлетворени от метода, по който се поддържат местата за игра на децата в разнообразни елементи на Бургас.

В същото време дейни бургазлии се пробват да се оправят сами с казуса.
помести репортаж за майки от жилищен комплекс „ Славейков “, които почистиха къта в които играят децата до блокове 39 и 40. Те събраха пари за багра и освежиха пейките в цветовете на българското знаме. И както показа Тони Стойнова, една от дамите, които вземат участие в самодейността: ”Решили сме още доста неща да създадем за децата. Защото сме с тях по няколко пъти дневно на това място и желаеме да е чисто, красиво и безвредно за всички. Колкото повече хора се въодушевят от сходни начинания, по-добре “.
Оказа се, че самодейността има почитатели. През почивните дни сходна акция имаше и на детската площадка, която се намира покрай улица „ Шар планина “ в комплекс „ Братя Миладинови “.

Съвестни жители отделиха от свободното си време за разчистване и ободряване на детския ъгъл. Той към този момент наподобява по нов метод.
беседва и с представител на Община Бургас по казуса. Стефан Минчев е шеф Отдел " Връзки с обществеността ": “Темата за детските площади се оказа безконечна. Всеки ден се чисти и още веднъж хората цапат. Ние плащаме за свършена работа. Фирмите, които почистват, са четири, те са разграничени по региони в града и са към отдел „ Озеленяване “ на Общината. Но постоянно се повтаря едно и също ".
В последна сметка всеки може да има позиция по тематиката за чистотата на публичните места, част от които са детските площадки. Позицията ни на данъкоплатци ни дава права да пожелаваме, а тази на жители и хора, оставя на всеки самичък да реши по какъв начин да се държи в местата за отдих, без да не помни, че с държанието си възпитава децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР