Голяма част от британските компании са готови да приложат плановете

...
Голяма част от британските компании са готови да приложат плановете
Коментари Харесай

Повечето британски компании ще задействат спасителните си планове до Коледа, ако няма Брекзит

Голяма част от английските компании са подготвени да приложат проектите си за изключителни дейности във връзка Брекзит до Коледа, в случай че няма по-голяма изясненост към излизането на страната от Европейски Съюз, предизвести през днешния ден Конфедерацията на английската промишленост, представена от Ройтерс.

Конфедерацията посочи, че проектите може да включват редуциране на работна ръка, пренасяне на веригите на доставки отвън Англия, запасяване със артикули и пренасяне на производства и услуги в чужбина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предупреждението е отправено на фона на все по-нарастващите опасения, че Англия ще напусне Европейски Съюз без съглашение за бъдещите връзки. Това може да значи мита върху английския експорт, въвеждане още веднъж на погранични инспекции, ограничавания за туристи и служащи, което е много нездравословна композиция за бизнеса.

Дискусиите сред двете страни стигнаха до задънена улица основно по въпроса по какъв начин да има отворена граница сред Ирландия, която е член на Европейски Съюз и Северна Ирландия, която е част от Англия.

Срещата на върха на Европейски Съюз предходната седмица не докара до прогрес по въпроса. Следващата среща е планувана за декември, като не остава доста време до формалното излизане на Лондон от блока на 29 март следващата година. Дори да се стигне до съглашение по " развода ", има подозрения в способността на английския министър председател Тереза Мей да обезпечи нужното болшинство в Народното събрание поради голямото разделяне по този въпрос.

Ако до декември не бъде подписано дефинитивно съглашението, фирмите ще натиснат бутона на проектите си за изключителни обстановки, сподели генералният шеф на Конфедерацията Каролин Феърбеърн.

Ще бъдат изгубени работни места и ще бъдат преместени вериги на доставки, добави тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР