Голяма бъркотия се получи с партийните субсидии. Така коментира във

...
Голяма бъркотия се получи с партийните субсидии. Така коментира във
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Голяма бъркотия се получи с партийните субсидии

" Голяма неразбория се получи с партийните дотации ". Така разяснява във Велико Търново вицепремиерът Томислав Дончев гласуваните от Народното събрание в четвъртък вечерта 8 лева за глас на партиите за 2020 година.

" Трябва да се направи разбор на текстове и процедури, дали има късмет това да бъде поправено, само че позицията ни няма смяна ", удостовери Дончев поисканото от ГЕРБ и Борисов понижаване на партийните дотации на 1 лев.

За страдание доста постоянно по сериозните въпроси нещата се случват бързо с едно парламентарно гласоподаване, а би било хубаво да има полемика и спор, уточни вицепремиерът.

Попитан за упованията му за смяна в обществената сфера със промяната на министъра, Дончев сподели, че първо би трябвало да се успокоят публичните пристрастености, свързани със обществени услуги, уговорките на страната и най-много всеобщата социална нервност, че някой ще взема децата на хората и ще ги транспортира до Норвегия с неразбираеми цели.

" Това е въпрос на връзка. Министърът би трябвало да е обществен комуникатор и мисля, че Деница Сачева ще се оправи с това ", сподели Томислав Дончев. Той разчитал най-накрая да се обърне внимание на пазара на труда.

" Там несъмнено имаме дефицити и големи потребности, и министерството би трябвало да води дейни политики в тая сфера. Имаме дефицит на експерти, а наред с това към момента имаме хора, които не са мобилизирани и не са на пазара на труда по причина или неналичието на трудови привички, или неналичието на подобаваща подготовка. И министерството има задоволително принадлежности да бъдат стимулирани да си търсят работа ", сподели вицепремиерът.Томислав Дончев: Голяма неразбория се получи с партийните дотации

Според него е нужен и стратегически обзор на всички системи на обществено подкрепяне и услуги, които страната дава. " Умните европейски страни го вършат, разсъждават десетилетия напред. Разбира се за година и няколко месеца не могат да се създадат чудеса, само че госпожа Сачева има богат опит ", уточни Дончев.

Във Великотърновския университет той връчи дипломи на отличници абитуриенти от професионални посоки „ Администрация и ръководство ” и „ Социални действия “.

" Колко са ни качествени администрациите е сериозен въпрос, тъй като това е аршин какъв брой са ни качествени обществените услуги. Целта е по-подготвени, по-мотивирани и по-млади хора и най-много хора с по-добър интегритет. Чиновник в администрацията, който няма нужните равнища на честност е рисков освен за самата администрация, а и за цялата страна. Затова стремежът ни е всичко, което се случва в администрацията, да бъде налично за хората ", разяснява Дончев.

Очакванията на вицепремиера са от идната година да проработи Информационна система за ръководство и наблюдаване на средствата от бюджета, по сходство на тази за европейското финансиране у нас. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР