Голяма автомобилна компания проявява интерес към откриването на завод във

...
Голяма автомобилна компания проявява интерес към откриването на завод във
Коментари Харесай

Калин Каменов пред BulNews: В новия завод във Враца заплатите ще започват от 1000 лв., преговаряме с още сериозни инвеститори

Голяма автомобилна компания демонстрира интерес към откриването на цех във Враца, заяви през вчерашния ден зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Той се базира на информация за компанията, постъпила в Българската организация за вложения. Не посочва името й, тъй като вложителят към момента не желае това. Очаква се в завода да бъдат вложени 22 млн. лв. и да открие 300 работни места.
Агенция BulNews потърси за коментар на посочената информация кмета на Враца Калин Каменов, който удостовери идването на огромен немски вложител в града. По негови думи договарянията вървят от пролетта, като до момента представители на компанията са идвали 5 пъти за диалози с него. Между двете страни текат съвсем ежедневни контакти и по този начин екипът на общината се надява да преодолеят забавянето в реализирането на плана, подбудено от проблемите с Търговския указател. Сериозна поддръжка общината получава и от Министерството на стопанската система и Българската организация за вложения.
Германската компания към този момент има производства и в други страни от Централна Европа, само че тази във Враца ще бъде първата му инвестиция в Източна Европа. Тя създава електронни съставни елементи за разнообразни водещи автомобилни марки. В новия цех ще бъдат разкрити до 1000 работни места, като първите 300 ще са още през 2019 година
Ексклузивно пред нашата медия Калин Каменов за първи път уточни и стартовите заплати в новия цех. Всички наети на работа ще стартират с минимум 1000 лева месечно, като с времето сумата ще пораства. На неотдавна извършен бизнес конгрес кметът за първи път загатна за тази инвестиция. Тогава той съобщи, че изяснява на всички претенденти да вършат предприятия във Враца, че в случай че ще дават под 1000 лева, няма смисъл изобщо да идват. Явно германците са дали отговор на това условие на Калин Каменов и договарянията са стигнали до крайна фаза. Затова градоначалникът възнамерява скоро посещаване в централата на вложителя, с цел да се запознае с индустриалните процеси.
В умозаключение Калин Каменов загадъчно съобщи, че дружно с част от екипа си е посещавал и други огромни евентуални вложители, с които обаче към момента се договаря.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР