Голяма авария по довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни

...
Голяма авария по довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни
Коментари Харесай

Голяма водопроводна авария в Перник, новият шеф на ВиК разкри подробности

Голяма повреда по довеждащия тръбопровод от пречиствателната станция за питейни води в Перник трансформира графика на водния режим в по-голямата част от града.

Освен регионалния център, наранени от казуса ще бъдат още град Батановци и 7 села в района. Аварията е в квартал "Железни фабрики ". По отстраняването ѝ ще работят екипи от Перник и София. При нужда дейностите им ще продължат и през нощта до възобновяване на нормалния график на водоподаване.

Общинският съвет в Перник утвърди избавителния проект за излизане от водната рецесия

"Надявам се, че екипите ще съумеят да отстранят повредата по-скоро и режимът ще бъде спазен. Аварията е сериозна – на единия от двата основни водопровода. Засегната е централната градска част на Перник ", разкри новият началник на ВиК-Перник Борислав Иванов.

"Авариите са се нараснали фрапантно от започването на водния режим. Спирането на водата натоварва мрежата съществено ", сподели още той.

"3.5 млн. куб. метра е водното равнище на язовир "Студена ". След към 10-15 дни ще се стигне до мъртъв размер, само че хората не би трябвало да се тормозят. Водата от мъртвия размер ще бъде пречиствана ", добави Иванов.

Станислав Владимиров: Перник разполага с питейна вода за към 10 дни

"Към монета са сменени кранове и уреди по пречиствателната система ", разкри шефът на ВиК-Перник.

"Няма законова аргументация за компенсации на потребителите. Относно качеството на водата – тя е с положителни параметри, само че при честото прекъсване на водата има леко замътяване. Съветвам жителите да я източват за 2-3 минути ", приключи Борислав Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР