Голяма атракция във вчерашния празник на Момчиловци бе огненото шоу

...
Голяма атракция във вчерашния празник на Момчиловци бе огненото шоу
Коментари Харесай

Родопско село се „възпламени“ на празника си

Голяма атракция във вчерашния празник на Момчиловци бе огненото шоу през нощта. След като показаха своята стратегия, артистите от клуб „ Дивинитас “ изписаха с огън името на селото ни - Момчиловци, което се одобри с извънреден екстаз “, заяви кметицата Сийка Суркова.
Тя означи, че вчерашният празник е най-важният от всички други, тъй като е обвързван с храмовия празник на църквата " Св. Константин и Елена ".
„ Това е и празник на духовността. На този ден всички наши поданици се връщат от другите краища на България в родното си село. Домовете са цялостни и дружно честват именните дни на Костадин, Константин и Елена, а съвсем във всяка къща в Момчиловци има носители на тези имена. Затова празникът е извънредно уважаван “, сподели Суркова.
Вчера майските празници били открити с възстановка на старинна женитба, в която взели участие самодейците от локалното читалище.
Жители и посетители на селото се насладили на изявите, поднесени от възпитаниците на детската градина и учебното заведение, на гайдарите и танцьорите.
„ Имахме два съществени акцента - изпращането на зрелостниците и юбилеят на 50-годишните момчиловци. Абитуриентите тази година са ни 14, а юбилярите - 25. Въведохме нещо ново - абитуриентско хоро. Поведоха го по този начин, както юбилярите всяка година повеждат наборно хоро “, добави кметицата.
С пари от юбилярите и от китайската компания „ Брайт “ кметството ремонтира структурата на неползвани от 15 години фонтан. От през вчерашния ден той действа и паркът е напълно изменен с нова визия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР