Голям удар за варненския бокс преди минути! Световната и европейска

...
Голям удар за варненския бокс преди минути! Световната и европейска
Коментари Харесай

Удар за варненския бокс: Световната шампионка Станимира Петрова подписа с клуба на легендата Ивайло Маринов

Голям удар за варненския бокс преди минути! Световната и европейска шампионка Станимира Петрова подписа контракт с клуба на легендата Ивайло Маринов до олимпиадата в Токио през 2020 година В момента състезателката, нейният персонален треньор Петър Лесов и Маринов прецизират всичко към взаимната си активност в близкото бъдеще във Варна.

" Изключително съм щастлива, че ще бъда част от клуба на господин Маринов, който е боксьор №1 на България за ХХ век. Аз желая пък да стана боксьор на страната си за ХХI век. Гледала съм записи с играта му и ми харесва неговият техничен жанр, както и танцът му на кръга. Искам и аз да се боксирам по този метод ", съобщи за " Петел " Станимира Петрова, която през днешния ден чества 27-ия си рожден ден.

Шампионката призна, че за избора са победили два аргумента - харизмата на Ивайло Маринов и рекомендацията на Петър Лесов.

" Аз съм гледала Ивайло и съм наясно какъв брой популярен боксьор е. Отделно моят треньор господин Лесов ми е приказвал единствено хубави неща за него и най-вече от кухнята - такива, които хората не знаят. Така че, когато се отвори опция да подпиша контракт с варненския клуб, не съм се замисляла доста ", добави госпожица Петрова.

Специално за " Петел " олимпийският първенец Ивайло Маринов изрази удовлетворение от подписания договор.

" Това е най-щастливият ми ден през тази година. Ще осигуря заплата и тласъци на Станимира. Тя ще тренира когато може и във Варна, само че главно под ръковдството на моя другар Петър Лесов. Аз мога само да споделям мнение с него за подготовката й. Основното е, че сме съумели да притеглим най-именитата ни боксьорка и се веселя, че тя ще донесе и олимпийска купа на нашия клуб ", сподели Маринов.

Станимира Петрова призна, че задачата й през идната година е да стане европейска шампионка в Полша през май и международна в Индия през ноември. На двете шампионати тя ще се състезава в новата си категория - до 57 кг.

Петър Лесов разкри за " Петел ", че тази категория ще бъде одобрена и за олимпийските игри в Токио след близо три години.  " Ако въпреки всичко това не стане, не е проблем да кача Станимира в по-горната категория - 60 кг. Важното е в идващите три години тя да се развива в вярната посока и да сбъдне олимпийската си фантазия. А когато по тази причина ще ми оказва помощ боксовата икона и мой другар Ивайло Маринов, има огромна възможност нещата да се случат ", сподели Лесов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР