Голям турски военен конвой влезе в северозападната сирийска провинция Идлиб,

...
Голям турски военен конвой влезе в северозападната сирийска провинция Идлиб,
Коментари Харесай

Голям турски конвой навлезе в Сирия и попадна под масирани удари ВИДЕО

Голям турски боен ескорт влезе в северозападната сирийска провинция Идлиб, заяви в. „ Сабах “. Конвоят с 50 транспортни средства беше съпроводен от войските на Сирийската национална войска (СНА), заяви организация Ихлас.

Източници обявиха, че Турция разполага специфични сили по границата със Сирия, с цел да укрепи наличието на армията си в района.

Военновъздушните сили на Русия са нанесли удари по 18 обитаеми места в региона на Идлиб, оповестява турската организация „ Анадолу “.

Ударите са нанесени в южната част на провинцията, както и на запад от Алепо. Официално удостоверение от съветска страна към този момент няма.

Междувременно стана ясно, че турският ескорт е попаднал по ударите на проправителствените сили в град Ал Бара. Това настояват локални деятели в обществените мрежи.

Посочва се, че турските военни били принудени да се укриват в здания по време на обстрела. По предварителни данни измежду тях има няколко ранени.

За ранени турски бойци оповестява и „ Ройтерс “, базирайки се на Сирийския център за наблюдаване правата на индивида. Турският ескорт от 65 транспортни средства е бил заставен да се отдръпна на север.

Военни източници от Москва опровергаха информациите, че турската колона е била подложена на удари от съветските Върховен касационен съд.

Войските на подкрепяния от Русия сирийски президент Башар Асад настъпват в региона от декември. Целта им е да открият надзор и да отворят още веднъж стратегическа автомагистрала, която джихадистите направляваха от 2012 година

Магистралата Дамаск-Алепо, блокирана от 2012 година, към този момент е отворена за придвижване

Сирийската войска завладя основния град Маарет ал Нуман от бунтовниците предходната сряда и в този момент насочва взор към град Саркеб. Стратегическата автомагистрала минава и през двете обитаеми места.

В провинция Идлиб живеят към 3 милиона души, доста от които са разселени от други елементи на Сирия при предходни прояви на принуждение в страната. Според данни на Организация на обединените нации, 390 000 сирийци са били разселени там през последните два месеца - 315 000 през декември и 75 000 за януари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР