Голям товарен кораб, превозващ над 14 хил. овце на борда,

...
Голям товарен кораб, превозващ над 14 хил. овце на борда,
Коментари Харесай

Кораб с над 14 000 овце на борда се преобърна край румънско пристанище

Голям товарен транспортен съд, пренасящ над 14 хиляди овце на борда, се прекатурна край крайбрежията на румънското черноморско пристанище Мидия.

Двадесет и двамата моряци, които са били на борда, са избавени. Един от тях е имал потребност от здравна помощ и е откаран в болница поради хипотермичен потрес, който е получил, откакто паднал във водата.

" Един от членовете на екипажа на кораба е паднал в морето, само че незабавно е бил изваден и откаран в болница ", сподели представител на службата за изключителни обстановки в Констанца, представен от BBC.

Всички моряци са сирийски жители, а корабът " Куийн Хинд " е плавал под флага на Палау. Инцидентът е станал тази заран, когато товарният транспортен съд напускал пристанището.

В избавителната интервенция са се присъединили служители на реда, пожарникари и чиновници на военноморските сили. От локалната работа за изключителни обстановки оповестяват, че до 16:30 ч. са били избавени едвам 40 от овцете.

 В избавителната интервенция вземат участие служители на реда, пожарникари и чиновници на военноморските сили.
© ICU Constanta

В избавителната интервенция вземат участие служители на реда, пожарникари и чиновници на военноморските сили.

" Вече успяхме са спасим някои от животните, някои от тях сами плуват до брега ", обясниха локалните управляващи. Спасителната интервенция по изваждането на животните ще продължи.

Все още не е известна повода, довела до частичното поглъщане на кораба. Предстои да стартира следствие по случая. Корабът е отплавал от пристанище Мидия по обяд и трябвало да стигне до Саудитска Арабия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР