Голям телекомуникационен срив засегна Холандия. Блокираха мрежите на мобилните телефони

...
Голям телекомуникационен срив засегна Холандия. Блокираха мрежите на мобилните телефони
Коментари Харесай

Срив остави Холандия без телефони и интернет

Голям телекомуникационен срив засегна Холандия. Блокираха мрежите на мобилните телефони и спря мобилният интернет, заяви Би Би Си.
В продължение на 4 часа в понеделник нямаше услуга от националния телеком Royal KPN, като срутва засегна и по-малки снабдители.
Телефоните за незабавна помощ в цялата страна стопираха да работят, бяха наранени даже стационарните телефони в мрежата на Royal KPN.
От компанията обявиха, че към момента проверяват какви са аргументите за огромния срив, само че не считат, че са жертва на хакерска офанзива.
"Нямаме учредения да подозираме хакване, а следим за това 24 часа в денонощието ", споделиха от Royal KPN.
Директорът на компанията разяснява, че системата им има поддържащ режим, който да се включи при повреда. По някаква причина, обаче, този режим не се е задействал.
Властите в редица градове изпратиха спомагателни полицейски патрули по улиците, до момента в който продължаваше информационното затъмнение.
Граждани възнегодуваха, откакто на опит да се свържат със незабавния телефон 112, били препратени към телефона в редакцията на вестник Де Телеграф.
Малко по-късно това препращане беше прекъснато и министърът на правораздаването сподели, че се е свързал с Де Телеграф, с цел да ги извести по какъв начин се е стигнало до там, че техният номер да бъде даван вместо 112.
При сходен срив през 2012 година имаше и два смъртни случая, напомня ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР