Голям спортен празник пред НДК ще отбележи тази събота финалния

...
Голям спортен празник пред НДК ще отбележи тази събота финалния
Коментари Харесай

Голям спортен празник около НДК тази събота ще отбележи финала на Европейската седмица на спорта

Голям състезателен празник пред НДК ще означи тази събота финалния уикенд от Европейската седмица на спорта.

Гвоздеят в програмата ще бъде фестивалът НДК 360 - Европейска вечер на спорта, включващ скоростно бегово нанагорнище по стълбите на постройката, насочване из коридорите и пространствата и скоростно фасадно нанагорнище на НДК.

Всички тези надпревари ще бъдат съпроводени с доста интензивности, демонстрации в над 10 типа спорт на особено построени сетове, издигане на топловъздушен балон с опция на него да се качат хора със специфични потребности, занимателни игри и викторини.

Празникът НДК 360 - Европейска вечер на спорта ще стартира в 17 ч. и ще приключи към 21 ч.

" За първи път организираме сходна демонстрация в една от емблематичните здания и зони на столицата. Желанието ни е този празник да се утвърди като обичаен. НДК не е най-високата и най-голямата постройка на града, само че е измежду най-разпознаваемите - един от знаците на българската столица. Фестивалът е част от самодейност София - Европейска столица на спорта, с което Столична община продължава да предлага нови и нови благоприятни условия за деен и здравословен метод на живот. Тази демонстрация става факт след обединените старания на институциите - общината, взаимно с Министерството на младежта и спорта, НДК, Национална спортна академия и Българска федерация насочване, " съобщи на конференция през днешния ден Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет и ръководител на Фондация " София - Европейска столица на спорта ".

Неговите думи бяха подкрепени от изявлението на доцент Стоян Андонов - зам.-министър на младежта и спорта. " В спорта си заслужа да се влага, тъй като той е здраве и въодушевление. Каним хората на специфичните сетове край НДК, където обособените спортове ще създадат демонстрации и ще има открити уроци, " сподели още Андонов.

" С НДК 360 сплотяваме спорта и културата. Всичко стартира от една концепция преди три месеца около презентацията на кино лентата за самодейността " Един ден на Витоша " и не щеш ли в този момент тази концепция е на път да се осъществя този уикенд. НДК мястото от където стартира пътят към Витоша, така че продължаването на благотворителната идея е напълно естествено, " сподели Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете на НДК.

Събитието е част от годишната " Европейска вечер на спорта ". Организатори са Столична община, Фондация " София - Европейска столица на спорта ", НДК, НСА " Васил Левски " и Българска федерация по насочване с поддръжката на Министерството на младежта и спорта.

 Зам.-министър Андонов откри състезателен празник в Дупница, част от самодейността Европейска седмица на спорта #BeActive
Зам.-министър Андонов откри състезателен празник в Дупница, част от самодейността Европейска седмица на спорта #BeActive

Проведе се открит час по физическо образование и спорт, в който се включиха над 100 деца
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР