Голям скандал се разрази в Петрич, след като се разбра,

...
Голям скандал се разрази в Петрич, след като се разбра,
Коментари Харесай

Скандал в Петрич след отстраняването на свещеник

Голям скандал се развихри в Петрич, откакто се разбра, че дългогодишният архиерейски наместник на петричката духовна околия Ангел Кочев ще бъде заменен. Кметът на града Димитър Бръчков, даже изпрати публично писмо до Патриарх Неофит с въпроси, свързани с преместването и с оглед растящото напрежение в града, съобщи кореспондентът на .
В писмото кметът споделя, че в града има съществено безпокойствие от напрежението, предизвикано от решението за промяната на свещеника.
Според Бръчков откакто новината се схванала, в общината почнали да идват редица сигнали от миряни, които недоумявали за какво е взето решението и на какво съображение. В писмото кметът на Петрич даже твърди, че имало подозрение за " богоугодна склонност в наложеното решение ".
" Църквата служи на хората, поради което като представители на общински и държавни институции, поддържаме настояването на петричани – да бъде обещано нужното пояснение за отстраняването на отец Кочев, без това да се пояснява като вмешателство в делата на уважаваната от всички ни БПЦ ", написа още Бръчков.
От общината желаят да бъдат изпратени хора от Светия синод, които да разкрият аргументите за промяната на духовното лице. Официалното намерено писмо е подписано с изключение на от кмета, само че и от Георги Динев - депутат, Антоанета Янчева - зам.-областен шеф на област Благоевград и Георги Тренчев - ръководител на общинския съвет в града.
След публикуването на писмото вълна от мнения се образува и в обществените мрежи. Жителите на Петрич приканват решението да бъде променено и даже декларират:
" Отец Ангел е бил в нашите домове и в наслада и в тъга! Винаги е намирал думи за разтуха и поддръжка! Сега е моментът да подкрепим него! ". Очаква се и отговор от Светия синод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР