Голям скандал с руско участие се оформи на . Според

...
Голям скандал с руско участие се оформи на . Според
Коментари Харесай

Обрат по скандал №1 на Игрите в Пекин: Титлата на Русия не може да бъде анулирана?

Голям скандал с съветско присъединяване се оформи на . Според информация на " Inside The Games " съветският тим по фигурно пързаляне, който завоюва купата в конкуренцията, не получава медалите си поради заловен с допинг техен член.
Според същото издание уличеният състезател е 15-годишната Камила Валиева, която първа в историята направи четворен аксел на олимпийски игри точно в Пекин. Сега се приказва, че поради неразрешено вещество в организма на младата кънкьорка тимът може да бъде лишен от купата си и да бъде осъден съгласно китайския устав.
Руското издание " Чемпионат " обаче твърди, че според разпоредбите на Световния антидопингов кодекс състезател, който е под 16-годишна възраст все още на нарушаването на антидопинговите правила, е `защитено лице " и не може да бъде публично разпознат, в случай че е нарушил разпоредбите.
Спортният юрист Артьом Пацев пък оповестява пред същата медия, че екипен резултат може да бъде анулиран, единствено в случай че позитивна проба е взета през интервала на надпреварата. За тестът на Валиева се приказва, че е взета през декември 2021 година. Това значи, че резултатът на съветския тим не може да бъде автоматизирано анулиран.
Според британското издание " The Guardian " допинг пробата на младата фигуристка е посочил съществуване на неразрешено вещество в микро доза и е потвърдено, че въпросната субстанция не въздейства върху спортните резултати, не ги усъвършенства.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР