Голям скандал с руски спортист в Пьонгчанг е на път

...
Голям скандал с руски спортист в Пьонгчанг е на път
Коментари Харесай

Руски медалист в Пьонгчанг е заподозрян в употреба на допинг

Голям скандал с съветски състезател в Пьонгчанг е на път да избухне, заяви " Ройтерс ". Медалистът в смесените тимове в кърлинга Александър Крушелницкий, който завоюва бронз дружно със брачната половинка си е обвинен в позитивна допинг проба.

Става въпрос за позитивна проба за мелдоний. Именно с това вещество всеобщо бяха хванати съветски спортисти на игрите в Сочи преди четири години.

Крушелницкий към този момент отхвърля коментар, както и делегацията на съветския тим. Страната няма тим в Пьонгчанг, а се състезава под името Олимпийски спортисти от Русия (ОАР) и безпристрастен байрак.

" Руските спортисти би трябвало да се срещнат с антидопингови чиновници в Пьонгчанг. Всяко нарушаване ще бъде доказано единствено след разбор на Б-пробата ", споделя източник, който е разкрил за тестът на Крушелницкий.

В разногласието за бронзовото отличие Крушелницкий и брачната половинка му Анастасия Бризгалова победиха Норвегия. Ако позитивната проба на състезателя бъде доказана, то медалът ще отиде в норвежците.

" Надявам се това да не е правилно, тъй като ще бъде тъжно за спорта кърлинг ", сподели капитанът на норвежкия тим Томас Улсруд. Той изясни, че съотборниците му към този момент са си тръгнали за родината.

Международният олимпийски комитет (МОК) съобщи, че е взел под внимание случая, без да разкрива детайлности. Казусът ще бъде прегледан от панела на МОК, който дава отговор за Олимпийските спортисти от Русия.

 Руски медалист в Пьонгчанг е обвинен в приложимост на допинг
© Reuters

" От една страна е извънредно разочароващо, когато става въпрос за неразрешени субстанции, само че въпреки това това демонстрира успеваемостта на антидопинговата система на игрите, която пази правата на всички чисти спортисти ", съобщи представител на МОК.

Случаят идва няколко дни, откакто стана ясно, че наказването на Русия може да падне и в церемонията по закриването спортистите да минат под националния си байрак.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (198)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР