Голям скандал е на път да избухне в Мездра около

...
Голям скандал е на път да избухне в Мездра около
Коментари Харесай

Зрее голям скандал в Мездра! Кой погреба 4.9 милиона лева

Голям скандал е на път да избухне в Мездра към недостроената спортна зала, наричана с подигравка от локалните хора „ Арена Мездра “, написа " Конкурент ".

„ В спортната зала са вложени 4.9 милиона лв., само че нищо не е готово и надали скоро ще бъде направено “, разяснява кметът Генади Събков. Той напомни, че когато е бил определен отпред на общината – през есента на 2015 година, е потърсил способеното мнение на експертите за градежа. Получил безапелационният им отвод да се подпишат, че обектът може да бъде издигнат. „ В момента спортната зала наподобява на бомбоубежище, което обаче не може да извършва главната си роля – да защищава хората “, разяснява още Събков.

Припомняме, че през август 2014 година кметът на Мездра Иван Аспарухов и упълномощеният представител на консорциума ДЗЗД " Мездра спорт 2014 " - Любомир Галчев подписват контракт за дотъкмяване на спортната зала. През март с.г. локалната администрация афишира социална поръчка, а спечелилият в конкуренцията се ангажира за 180 дни, т.е. до февруари 2015 година да налее 5 000 000 лв. в довършването на " Арена Мездра ". 4 милиона лв. от тях са отпуснати от държавното управление на Пламен Орешарски в обществената капиталова стратегия " Растеж и развиване на районите ".

Тогавашният кмет Иван Аспарухов декларира, че община Мездра " ще направи всичко допустимо от пролетта на 2015 г- да обезпечи естествени условия за подготовка на своите спортисти ".

В многофункционалната спортна зала е планувано да има огромно игрално поле с размери 30 на 45 метра и лекоатлетическа писта, дълга 60 метра, подготвителна зала за гимнастика с две полета 18 х 18 м, зала за подготовка по повдигане на тежести, сауна със зала за масаж, сервизни пространства, две конферентни зали, кабини за радио и телевизионни оператори. Плановете са грандиозни - местата за феновете са сред 1 000 и 1 300, според от типа на проявата - спортна или театрална.

Днес картинката е тъжна, а от градежа вместо флагове стърчи арматура.

На въпрос дали има някаква вяра „ Арена Мездра “ да бъде довършена, кметът на Мездра Генади Събков беше безапелационен: „ Надеждата умира последна. Нито един строителен специалист обаче не желае да се подпише под заключението, че това оборудване би трябвало да се довърши. Кажете ми по какъв начин да довърша обект, за чиито инженеринг е платено, само че не е изработен план и не е подписан контракт... Москва към този момент не има вяра на сълзи “, сподели още кметът.

Според информация на изданието, окончателният одитен отчет на АДФИ би трябвало да бъде оповестен до 14 септември. От него ще стане ясно дали ги чака глоба някогашните кметове на Мездра Иван Аспарухов и Николина Кътовска поради недостроената спортна зала в железничарския град. Намеренията на локалната власт са били да повдигнат съвременна зала, само че на строителната площадка от към 2 години нищо не се прави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР