Голям шум вдигнаха в Северна Македония заради изчезнала буква от

...
Голям шум вдигнаха в Северна Македония заради изчезнала буква от
Коментари Харесай

В Скопие: Гняв за паднала буква от клуб на омовци в Благоевград

Голям звук подвигнаха в Северна Македония поради изчезнала писмен знак от клуб на македонисти в Благоевград.

Преди няколко месеца хора от ОМО „ Илинден “ – Пирин наеха помещение в града и го трансфораха в собствен клуб, който кръстиха на името на Никола Вапцаров. Готвят се на 30 октомври да го откриват. Днес се оказало, че буквата М от прозореца е изчезнала, което дефинираха като „ вандализъм “.

От сдружението Нов АСНОМ в Скопие излязоха със известие. „ Все още импровизирано отворен, Македонският културен клуб „ Никола Вапцаров “ в Благоевград беше предмет на вандализъм от страна на непознати причинители. Вчера била извадена буквата М от надписа на витринното стъкло. Тази демонстрация на вандализъм е нахлуване на междуетническата приемливост в Европейска България, чието държавно управление не осъжда такива актове и по този начин остава на страната на причинителите “, се споделя в известието, оповестено в доста от медиите в Скопие.

„ От друга страна, нашето държавно управление спокойно и добродушно си мълчи за нападателната етническа припряност манифестирана срещу македонците в България. С това, държавното управление на страната, чието име Северна го ненавиждаме, застава на страната на тия, които подгряват етническата припряност в България “, се споделя още в известието.

Македонското интернационално придвижване за човешки права финансира откриването на македонски културен център „ Никола Вапцаров “ в Благоевград на 30 октомври, се споделя в известие.

Културният център в Благоевград щe бъде ръководен от Македонското съдружие за отбрана на главните самостоятелни човешки права, организация, която „ брани правата на угнетеното македонско малцинство във България “. Сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското интернационално придвижване за човешки права.

От нерегистрираната ОМО „ Илинден “ – Пирин преди месец се похвалиха с отварянето на клуба в Благоевград и даже там към този момент се събират деятели.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР