Голям ръст на задълженията, но и голям скок в приходите

...
Голям ръст на задълженията, но и голям скок в приходите
Коментари Харесай

Отчетът на "Левски": Задлъжняване, големи спонсори и цел клубът да стане "стълб в българския футбол"

Голям растеж на отговорностите, само че и огромен скок в приходите и понижена загуба - това демонстрира годишният финансов доклад на " Левски " за 2016 година Сините разгласиха докладите си за последните две години.

Към 31 декември 2016 година отговорностите са стигнали 25.585 млн. лв., което е скок с 65.7% по отношение на 2015 година " От тях 12.512 млн. лв. непосредствено се отнасят до отговорности, зародили с построяването на бранш А на стадион " Георги Аспарухов ". Задълженията към личния състав са били понижени от 2.506 млн. лв. до 600 хиляди лв. или със 76.1% ", сочи отчетът.

Одиторът написа, че към 31 декември 2016 година финансовото положение на " Левски " поражда " някои подозрения във връзка с това дали сдружението ще бъде настоящо през 2017 година " По-късно тези терзания са изчезнали.

" По време на осъществяването на самостоятелния финансов одит ни беше възложен подписан на 30 януари 2017 година рекламен контракт с " Виваком " (БТК ЕАД), като от приходите според контракта са платени настоящи отговорности в размер на 6.620 млн. лв.. В резултат на това нашите подозрения, че сдружението може да бъде недействащо през 2017 година, отпаднаха ", се споделя в заключението.


© LAP.bg

Собственикът на " Левски " Спас Русев способства за спонсорския контракт с " Виваком "

Средствата от новия контракт с " Виваком " не са регистрирани в отчета. Дори по този начин се вижда, че през 2016 година " Левски " има взрив на приходите от спонсорство и реклама. Въпреки че клубът да няма спортни триумфи в последните години и има отлив на аудитория, растежът от такива покупко-продажби е 99.9% до близо 3 млн. лв..

Общо приходите от продажби са 7.278 млн. лв., което е със 70.8% повече от 2015 година Другите доходи са 4.042 млн. лв., като в основата са даренията от 1.284 милиона от акцията на почитателите.

Загубата от оперативната активност е 1.456 милиона, което е доста по-малко по отношение на 3.520 милиона година по-рано. Нетната загуба е 1.856 милиона.

В графата " Бъдещо развиване на клуба " се показва, че задачата е клубът " да бъде дирек в българския футбол ". Акцент е развиването на школата.

" Работа, ориентирана към последователите на клуба за тяхното замесване в активността на клуба и водеща до нарастване на посещаемостта на домакинските мачове ", написа в отчета. Посочено е, че клубът би трябвало да се ръководи отговорно и съобразено с икономическите му благоприятни условия, без вдишване на обилни финансови опасности.

Това лято сините смениха съвсем целия си тим и привлякоха нови играчи. Сред тях са Жуниор Мапуку, Серджиу Буш и най-новият Жорди Гомес, който се чака да получава над досегашния таван на заплатите.

Клубът разгласи, че в състезателен аспект следва тригодишен проект за развиване. Финансовият шеф Красимир Иванов си сложи за цел " Левски " да излезе на облага за първи път от доста години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР