Голям процент европейци изпитват негативни чувства към мюсюлманите и имигрантите,

...
Голям процент европейци изпитват негативни чувства към мюсюлманите и имигрантите,
Коментари Харесай

Всеки четвърти европеец гледа негативно на мюсюлманите и имигрантите

Голям % европейци изпитват отрицателни усеща към мюсюлманите и имигрантите , написа списание " Вайс ", базирайки се на огромно социологическо изследване в 8 европейски страни.

В анкетата са включени 12 000 души от Швеция, Франция, Германия, Англия, Унгария, Полша, Нидерландия и Италия. Тя демонстрира огромно съмнение към ръководещите и високи равнища на отчаяние от дейностите на политиците.

Изследването е поръчано като част от отчет за разпространяващия се крайнодесен екстремизъм и отрицателното отношение към малцинствата по време на пандемията от ковид.

Всеки четвърти европеец e с отрицателни усеща към мюсюлманите.

Авторите на проучването са открили разнообразни равнища на поддръжка за теорията за " Великата замяна " , съгласно която елитите предизвикват имиграцията, с цел да отслабят Европа.

Докато във Англия единствено 16% споделят, че поддържат конспирацията, в Италия 39 на 100 считат, че несъмнено или евентуално е истина . В Унгария 40% от интервюираните споделят същото.

Докладът е направен от английската неправителствена организация за битка с расизма и фашизма " Надежда, а не ненавист " и антиекстремистките групи " Експо " и Фондация " Амадеу Антонио ".

Унгария е с най-враждебно отношение към малцинствата. 60% от интервюираните гледат доста или много отрицателно на имигрантите , 54% усещат същото към мюсюлманите, макар че в страната мюсюлманите съставляват едвам 0,4% от популацията.

Англия е с най-ниската антиимигрантска и антимюсюлманска настройка от интервюираните страни. 30% от интервюираните гледат отрицателно към имигрантите и 26% към мюсюлманите.

Имиграцията се преглежда като едно от четирите съществени терзания на жителите на Франция, Германия, Италия, Нидерландия и Швеция.

В Италия е най-високото равнище на отчаяние от политиците - 79%. Във Франция 67% считат, че системата е отчасти или изцяло развалена. 58% считат същото във Англия.

Анкетата демонстрира още, че хората в няколко страни гледат позитивно на митингите на придвижването " Животът на чернокожите е от голяма важност ". Мнозинството в Германия (52%), Швеция (51%) и Англия (51%) симпатизира на придвижването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР