Голям пожар във вилната зона на Хисаря наложи евакуация на

...
Голям пожар във вилната зона на Хисаря наложи евакуация на
Коментари Харесай

Евакуираха хора във вилната зона на Хисаря заради пожар

Голям пожар във вилната зона на Хисаря наложи евакуация на хора в късния следобяд. Няма потърпевши. Огънят е нанесъл обилни материални вреди, унищожени са четири солидни къщи и няколко краткотрайни постройки в местността " Воден камък ". Причините за пожара към момента се обясняват, огънят към този момент е сподавен.

Хисаря

Сигналът за пожара е подаден към 14.30 часа. На място са изпратени 7 противопожарни екипа от Хисаря, Карлово и Пловдив. Към тях са се включили и доброволци. Според локалните хора, в началото огънят е тръгнал от сухи треви, само че по-късно се е разпрострял на по - огромна повърхност и бързо е достигнал до околните вили. Това е наложило хората от два парцела да бъдат евакуирани. Сред тях е бил и трудноподвижен мъж.

" Изведнъж замириса на изгоряло и когато излязох, тука огънят влизаше в моето место. И не знаеш от кое място да гасиш и какво да правиш и те пожарникарите ме изнесоха ", споделя свидетел.

" Беше пъкъл тука, ужасно беше, два три метра огън имаше нагоре ", споделя локална жителка.

" Е, тая къща, дето беше, в този момент още я гасят, 3-етажна вила и просто... ", добави свидетел.

Няма потърпевши хора, само че материалните вреди по къщите са обилни. Огънят е унищожил 4 солидни вили и няколко дървени бараки. Дежурни екипи на пожарната ще останат в региона на случая през цялата нощ, с цел да предотврят разпалването на нови огнища и да наблюдават за съществуването на газови бутилки в околните постройки.

" Всичко е овладяно, мисля че няма проблем към този момент да се разрасне пожара ", сподели пожарникар.

Причините за пожара към момента се обясняват. Според представителя на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев, евентуално искрата е тръгнала от сухи треви и поради мощния вятър огънят се е трансферирал към вилите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР