Голям пожар в Северната индустриална зона на Пловдив вдигна на

...
Голям пожар в Северната индустриална зона на Пловдив вдигна на
Коментари Харесай

Пожар горя в хале за облекла в Пловдив

Голям пожар в Северната индустриална зона на Пловдив подвигна на крайник пожарна и полиция тази заран. Огънят обхвана триетажно индустриално хале за обработка на дрехи. Десетки служащи бяха евакуирани. Пламъците, които се виждаха от километри, изпепелиха покрива и част от втория етаж на постройката.

Огънят е тръгнал от втория етаж на постройката, където имало складиран дървен материал за котелното помещение. Пламъците са обхванали целия етаж и бързо са обхванали покрива на триетажната постройка.

Пожарът избухва към 9.30 тази заран. Първи огъня забелязал Цветан Янчев. „ Видях мощни пушеци със задимяване. Много отпадъци се струпват тук. Когато погледнах, видях, че гори постройката, зданието, което е зад нас и към 9.29 подадох сигнала ”, спомня си мъжът.

В горящото дружество за преправка на дрехи имало 12 служащи. „ Ние си работим. От прилежаща компания пристигнаха и ни споделиха, че покривът гори. Ние имаме табло, по което се евакуирахме на открито. Съобщихме на шефа на компанията и всички излязохме тук на сборния пункт. Уплашихме се, несъмнено, че се уплашихме. Пушек заплашителен беше на открито, черен ”, споделя Гинка Караджова, която работи в предприятието.

На място незабавно идват четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Силното задимяване и неналичието на хидранти с вода в региона съществено затрудниха гасенето. Близо 4 часа продължи битката с огнената буря. Сградата е застрахована, съобщи пред " Нова " притежателят на предприятието. Щетите занапред ще се пресмятат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР