Голям пожар се разрази в двора на ТЕЦ Сливен. Огънят

...
Голям пожар се разрази в двора на ТЕЦ Сливен. Огънят
Коментари Харесай

Голям пожар в ТЕЦ Сливен

Голям пожар се развихри в двора на Топлоелектрическа централа " Сливен ". Огънят лумнал към 21:45 часа вечерта, като на място незабавно са изпратени пожарни екипи. Задачата им обаче е извънредно тежка, защото в Сливен духа извънредно мощен вятър, като е регистрирана скорост на поривите от 40 м/с или над 140 км/ч, предава " Канал 3 ".

Запалили са се бали отпадък, приготвени за изгаряне в особено оборудване. Засега обаче не е известна повода да се възпламенят отвън него.

Три екипа пожарникари се борят с пламъците, като главната им задача е да локализират пожара и да не позволи да доближи до прилежащата административна постройка на ТЕЦ-а. В региона на централата се намират и няколко бензиностанции, както и предприятия, които в допълнение може да усложнят ситуацията.

Топлоцентралата се намира в промишлената зона на града, само че мощен дим се разнесе из целия Сливен.

За момента пътят към ТЕЦ-а е отбит.

Пожар гори и във вилната зона в местността Батмиш, като с гасенето на пламъците са се заели локални поданици, а пожарникарите са ангажирани с огромния пожар край ТЕЦ-а.

По-рано се пожар се развихри и в региона на жп гарата на Сливен, който към този момент е загасен. Общо на осем сигнала са се отзовали сливенските огнеборци в границите на деня.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР