Голям пожар на гръцкия остров Лесбос унищожи складове и офиси

...
Голям пожар на гръцкия остров Лесбос унищожи складове и офиси
Коментари Харесай

Голям пожар унищожи център за мигранти на Лесбос

Голям пожар на гръцкия остров Лесбос унищожи хранилища и офиси на център за мигранти на неправителствената организация " Едно щастливо семейство ", оповестява кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

В последните дни са зачестили отрицателните реакции на жителите на островите против всички организации, които подкрепят мигрантите .
 Турция стартира да стопира мигрантите да се добират до Гърция по море
Турция стартира да стопира мигрантите да се добират до Гърция по море

Нови конфликти на сухопътната граница сред Турция и Гърция

През последните дни няма опити на мигранти да се доберат до гръцките острови, които се намират наоколо до крайбрежията на Турция. Продължават военните учения против мигрантите на островите Лесбос, Хиос и Самос. Не се позволява придвижване на частни плавателни съдове.

Хората от Лесбос са принудили огромна група неофашисти от Германия да напусне острова поради расистките им изказвания против мигрантите.

Министърът по миграцията Нотис Митаракис заяви, че се приключват помощите на всички мигранти и бежанци, получили към този момент статут на протекция . Те би трябвало да изоставен и лагерите.

Междувременно общинският съвет на кметство Синтикис, макар митингите на локалните поданици, взе решение да разреши построяването на затворен лагер за мигранти наоколо до българската граница в региона " Клиди ". Местната власт изясни решението си съображения за " националната сигурност ". В този лагер ще се настанят към хиляда мигранти от островите, които нямат право на бежански статут и чакат депортация . Лагерът е с краткотраен статут.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР