Голям пожар избухна в нефтохимическия завод в южна Испания, близо

...
Голям пожар избухна в нефтохимическия завод в южна Испания, близо
Коментари Харесай

Мощна експлозия избухна в нефтена рафинерия близо до Гибралтар

Голям пожар избухна в нефтохимическия цех в южна Испания, покрай Гибралтар. Няма жертви и ранени, оповестиха локалните управляващи, представени от Агенция Франс Прес. Пожар е обхванал химическия цех, ръководен от компанията „ Индорама “ в град Кадис.

 © Архив
Огромен дирек пушек се издига от горящата площадка на нефтохимическия цех. Въпреки че повода за пожара не е известна, по първични данни той е почнал в склад за произвеждане на пластмаси.

Огънят е обхванал и растителност покрай централата. Пожарникарите на мястото се пробват да потушат пламъците и да предотвратят разпространяването на пожара в другите близки хранилища.

Местните управляващи предизвестиха жителите на околните региони да останат по домовете си със затворени прозорци при положение, че се отделят токсични изпарения.

Кметът на Сан роке Мигел Алкончел съобщи, че качеството на въздуха непрестанно се прави оценка и няма признаци за изпускане на токсични субстанции при пожара. Въпреки това, той прикани хората, живеещи в околните региони да останат на закрито, като затворят компактно вратите и прозорците си.

Издадено е и предизвестие водачите да заобикалят региона, в случай че не е безусловно належащо.

Местната полиция заяви, че управляващите в Гибралтар са известени за пожара в индустриалната зона Гуадаранк и " правят оценка обстановката и вероятното влияние, което тя може да има върху Гибралтар ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР