Голям пожар избухна снощи в Топлофикация - Сливен. Три екипа

...
Голям пожар избухна снощи в Топлофикация - Сливен. Три екипа
Коментари Харесай

Голям пожар горя в ТЕЦ-Сливен

Голям пожар избухна нощес в Топлофикация - Сливен. Три екипа на пожарната се борят със стихията и в този час, само че поради мощния вятър огънят се разраства.

Огънят е обхванал бали със плява, складирани на територията на топлоелектрическата централа като био гориво, удостовери за NOVA представителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

Няма информация за потърпевши хора.

ВИЖТЕ СНИМКИ

Друг пожар е избухнал и в региона на цех "Динамо “ в града. До момента няма информация, какво е изгоряло в складовете му.

Изключителна сложна е работата на пожарникарите, защото в Сливен духат ветрове достигащи до 100 км.в ч. Противопожарни коли от прилежащи обитаеми места се включват в помощ на сливенските огнеборци. Основната цел е пожарът да бъде стеснен и да не доближи до постройките на ТЕЦ-а.

Освен в ТЕЦ-а пожари има наоколо до разнообразни предприятия в индустриалната зона на града, като по първична информация там са се запалили боклуци.

През миналия ден сливенските пожарникари са се отзовали на осем сигнала за пожари. Няма постъпили сигнали поради провали от мощния вятър.

Пожар в Айтос

Голям пожар избухна към 21:30 часа в Айтос, заяви NOVA.

Сервиз пламтя на изхода на града към Карнобат. Според първична информация огънят е засегнал най-малко 4 камиона, както и селскостопанска техника.

Съмненията са за тенденциозен палеж.



В същото време, съгласно неофициална информация, е подаден сигнал и за втори огромен пожар - на входа на Карагеоргиево, което съгласно локалните поданици не е инцидентно съвпадане. Селото се намира на 6 км североизточно от Айтос, и първо там е изпратен противопожарен екип, след което е горящ сервизът на изхода на града.

Към 22:45 часа е мобилизирана цялата пожарна на Айтос, Карнобат, както и екипи от Бургас. Ситуацията е сериозна. "Пламъците са много съществени, наподобяват страховити. Дано да няма потърпевши. Пожарникарите се пробват да загасят огъня, само че виждам, че им е доста мъчно ", споделя свидетел.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР